Businessversneller om te innoveren

Ben je op zoek naar nieuwe ideeën of komt het er maar niet van om dat ene goede business-idee uit te werken? Met de Businessversneller verdiep je in zes praktische bijeenkomsten jouw vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in jouw vernieuwing. Je gebruikt tools als het Business Model Canvas en het Markt Keuze Model. Je werkt samen met andere ondernemers, zodat je jouw ideeën continu kunt spiegelen en toetsen.

Met de Rabobank Businessversneller verdiep je in zes praktische bijeenkomsten je vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in je eigen organisatie. Je leert omgaan met de eisen die deze tijd stelt aan je strategie, marktbenadering en organisatie. Je gebruikt tools als het Business Model Canvas, het Waarde Propositie Canvas en andere gereedschappen die je snel inzicht en overzicht geven.

Ondernemers leren het snelst van elkaar
Je gaat aan de slag in nauwe samenwerking met collega-ondernemers. Door te spiegelen en te horen over hun ervaringen geef je je eigen plannen extra lading. Ook leer je veel van hun feedback. Natuurlijk betrekken we ook klanten in het proces, zodat de plannen een echte voedingsbodem hebben en direct in de praktijk worden getest en gecheckt. De Rabobank Businessversneller komt tegemoet aan de behoefte om te bouwen aan plannen die werken. Samen met collega-ondernemers ga je een enthousiast en uniek traject beleven.

Aanpak
De Rabobank Businessversneller is vooral zeer praktisch ingericht. Je gaat stapsgewijs aan je eigen versnellingsplan werken, hierbij continu uitgedaagd en gesteund door je collega-ondernemers uit de groep. Leren door te doen met maximale inzet van de collega’s op de zaak. In de eerste drie bijeenkomsten focussen we ons op de analyse en brengen we kansen in kaart. Daarna kiezen we de beste kans en deze werken we uit in de volgende drie workshops. De ene keer werk je plenair, de andere keer in kleinere groepen. Hierdoor kun je snel met collega’s en je begeleiders van gedachten wisselen en maak je gebruik van de aanwezige kennis bij de andere ondernemers.

Programma
Het programma bestaat uit zes sessies van 10:00 tot 16:00 uur (maaltijd inbegrepen). Het begint met een plenaire aftrap en wordt de laatste dag afgesloten met presentaties van de gekozen Businessversnellers.
Module 1: De Levenslijn van een bedrijf
Module 2: Het huidige Business Model in kaart
Module 3: De aantrekkelijkheid van het aanbod
Module 4: Keuze voor de Businessversneller
Module 5: Innoveren en vernieuwen
Module 6: Realiseren en doen

Je kunt je aanmelden via je accountmanager van de Rabobank.