Business Versneller ondernemen in het buitenland

Als ondernemer heeft u tijdens het ondernemen in het buitenland vele bordjes hoog te houden. Om te zorgen dat uw exportplannen daadwerkelijk een succes worden bieden wij exportbegeleiding. De export binnen uw bedrijf wordt projectgericht opgepakt en geheel toegespitst op úw plannen. Wij leveren de expertise en zorgen voor de begeleiding. Na afloop heeft u twee concrete exportkansen; Eén waar u direct wat aan hebt en een andere voor de middellange termijn.

Met de Rabobank Business Versneller verdiept u in 6 praktische bijeenkomsten uw vaardigheden als ondernemer én brengt u versnelling aan in uw eigen organisatie. U leert omgaan met de eisen die deze tijd stelt aan uw strategie, markt-benadering en organisatie. U gebruikt tools als het Business Model Canvas, het Waarde Propositie Canvas en andere gereedschappen die u snel inzicht en overzicht geven.

Ondernemers leren het snelst van elkaar

U gaat aan de slag in nauwe samenwerking met collegaondernemers. Door te spiegelen en te horen over hun ervaringen geeft u uw eigen plannen extra lading. Ook leert u veel van hun feedback. Natuurlijk betrekken we ook klanten in het proces, zodat de plannen een echte voedingsbodem hebben en direct in de praktijk worden getest en gecheckt. De Rabobank Business Versneller komt tegemoet aan de behoefte om te bouwen aan plannen die werken. Samen met collega-ondernemers gaat u een enthousiast en uniek traject beleven.

Aanpak

De Rabobank Business Versneller is vooral zeer praktisch ingericht. U gaat stapsgewijs aan uw eigen versnellingsplan werken, hierbij continu uitgedaagd en gesteund door uw collega-ondernemers uit de groep. Leren door te doen met maximale inzet van de collega’s op de zaak. In de eerste drie bijeenkomsten focussen we ons op de analyse en brengen we kansen in kaart. Daarna kiezen we de beste kans en deze werken we uit in de volgende drie workshops. De ene keer werkt u plenair, de andere keer in kleinere groepen. Hierdoor kunt u snel met collega’s en uw begeleiders van gedachten wisselen en maakt u gebruik van de aanwezige kennis bij de andere ondernemers.

Programma

Dat doen we met het volgende programma in 6 filevrije sessies van 10:00 tot 16:00 (maaltijd inbegrepen). De bijeenkomsten worden gehouden bij de Rabobank. Het programma begint met een plenaire aftrap en wordt de laatse dag afgesloten met presentaties van de gekozen Business Versnellers.

Module 1: De Levenslijn van een bedrijf
Module 2: Het huidige Business Model in kaart
Module 3: De aantrekkelijkheid van het aanbod
Module 4: Keuze voor de Business Versneller
Module 5: Innoveren en vernieuwen
Module 6: Realiseren en doen

 

Hoe meld ik me aan? U kunt zich aanmelden via uw accountmanager van de Rabobank.