Camping De Reeënwissel: Altijd in voor wat nieuws!

02/11/2018

Het telefoontje van de provincie dat Raymond en Tjitske met hun camping de Reeënwissel deze maand waren genomineerd voor de titel Ondernemer van de Maand kwam al als een verrassing. Een aantal weken later bleek ook nog eens dat zij van de vijf genomineerde bedrijven de meeste stemmen hadden verzameld en dus Ondernemer van de maand oktober zijn. “Wij zien het vooral ook als een stuk waardering van onze gasten”, reageert Tjitske Beerendonk enthousiast.

Raymond en Tjitske Beerendonk namen Camping De Reeënwissel in 2009 over. “Met mijn familie zaten we al in de recreatieve sector. Raymond heeft zestien jaar in het leger gediend en is daarna ook ingestapt. Ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

Nationaal Park Friese Wold

De Reeënwissel is een ruim opgezette camping met alle denkbare voorzieningen. Zowel kampeer- als vaste plaatsen, huuraccommodaties en een recreatieteam in de zomer.

Camping de Reeënwissel ligt in Hoogersmilde op de grens van Drenthe en Friesland direct aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Vanaf de camping lopen de gasten direct het grootste bosgebied van Nederland in. Bij de camping ligt een vrij toegankelijk zwembad en op fietsafstand ligt natuurplas het Blauwe Meer. Naast Drents-Friese Wold zijn nog een aantal nationale parken op fietsafstand. Ook aan de mountainbikers is gedacht. Vanaf de camping kan je direct de MTB-route route Diever-Hoogersmilde oprijden. Voor paardenliefhebbers is er een ruiterpad dat start vanaf de stallen en vanaf de camping loopt het Belevingspad een perfect uitje voor gezinnen met kinderen. Voor mensen die van geocaching houden is een multicach uitgezet. Geocaching is een activiteit waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger om een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

De Reeënwissel én de omgeving zijn een aantrekkelijke combinatie waar gasten veel kunnen zien, doen en beleven. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagd dagje Drents-Friese Wold.

Boomhut XXL

‘Ondernemer van de maand’ is niet de eerste titel voor camping de Reeënwissel. Afgelopen seizoen won de camping het tv-programma Boomhut XXL van SBS6. “Dat was hartstikke leuk!” vertelt Tjitske enthousiast. “Drie weken lang hadden we een cameraploeg op onze nek.”

In die drie weken moest het team van bouwers, Richard Rolink en Selva Arguello Paz uit Erica,   de meest unieke en originele boomhut bouwen. Het resulteerde in een boomhut met scheve wanden en ramen die met een lier opengaan, maar ook een elektrisch verstelbaar tweepersoonsbed, twee tv’s en licht dat bediend wordt met een tablet. “Het is een robuuste en spannende hut geworden met zeer moderne voorzieningen. De boomhut is nu ook te huur voor een unieke vakantie. Gasten worden meerdere malen verrast door de niet alledaagse oplossingen in het interieur. Een verblijf in ons ‘boomhuis’ is een avontuur op zich!”

Veteranen

Veteranenpashouders krijgen vijftien procent korting op de kampeertarieven. “Raymond is zelf veteraan. Hij heeft 16 jaar bij de landmacht gediend en is tijdens twee missies uitgezonden geweest naar Bosnië. Wij hebben feeling met veteranen en daarom werken wij vol overtuiging mee aan deze voordeelactie voor Veteranenpashouders. Daar wordt ook zeker gebruik van gemaakt. Het levert regelmatig bijzondere gesprekken op.”

Natuurpoort

Nieuw dit jaar is ‘Natuurpoort Hoogersmilde’, een nieuwe toegangspoort aan de oostkant van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De poort is te vinden op het terrein van de Reeënwissel. Er is aansluiting op twee wandelroutes van 9 en 17 km. en het belevingspad. In het hoofdgebouw van de camping hebben Raymond en Tjitske een moderne informatievoorziening met een groot interactief touchscreen ingericht. Ook staat er een Photobooth met greenscreen waar bezoekers op de foto kunnen met bijvoorbeeld een wolf of ree. Voor dagrecreanten is er horeca met toiletten en zijn er speelvoorzieningen.

“Wij staan niet stil en zijn altijd in voor nieuwe dingen”, vertelt Tjitske, “Elk jaar zorgen wij voor verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen om onze gasten te verrassen.”

Voor meer informatie: www.reeenwissel.nl

Telefoon: 0592-459356

E-mail: info@reeenwissel.nl