Campodoor ontwikkelde de Private Outdoor: een mobiele sanitairunit voor op de camping

28/05/2020

Campodoor uit Hoogeveen verkoopt kampeer- en outdoorartikelen. Door de coronacrisis kwam eigenaar Erik Doldersum op het idee van de Private Outhouse, een mobile sanitiarunit. Campodoor is deze maand Ondernemer van de Maand.

Dat de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de recreatieve sector ondervond ook Erik Doldersum, eigenaar van Campodoor in Hoogeveen. “Corona heeft ervoor gezorgd dat eind maart de gehele vrije tijdssector instortte. Campings mochten niet open en recreatieparken bleven dicht.” Als leverancier van outdoor- en kampeerartikelen en accessoires voor caravans, campers en tenten raakte de crisis ook zijn bedrijf. ‘Wat nu?’ dacht Doldersum. Omdat de openbare sanitairvoorzieiningen op campings in ieder geval tot 1 juli gesloten moeten blijven bedacht Doldersum samen met Melle Snijder van Caravan en Camperservice Hoogeveen om een tent met een solardouche te ontwikkelen. “Dat idee had veel nadelen”, vertelt Doldersum, “Dus hebben we het idee doorontwikkeld en zijn we gekomen tot de Private Outhouse.”

Private Outhouse

De Private Outhouse is een mobiele sanitairvoorziening met toilet en douche die bij jouw caravan geplaatst kan worden en direct is aan te sluiten op het riool of eventueel met een pomp ook op plekken zonder rioolaansluiting te gebruiken is. Inmiddels loopt het storm bij Campodoor voor de Private Outhouse. En niet alleen tijdens deze coronacrisis, maar ook voor de toekomst ziet Doldersum mogelijkheden. “Wij krijgen signalen uit de markt dat er steeds meer vraag is naar comfort. Daar past een eigen sanitairvoorziening als de Private Outhouse prima bij!”

Drenthe

Doldersum is met zijn Campodoor gevestigd in Hoogeveeen. “Ondernemen in Drenthe betekent voor ons vooral samenwerken”, vertelt hij. “Wij werken bijvoorbeeld veel samen met Caravan en Camperservice Hoogeveen.” Via een andere ondernemer kwam Doldersum in contact met Ik Ben Drents Ondernemer. “Inmiddels ben ik bij diverse bijeenkomsten geweest waar ik veel andere ondernemers heb ontmoet. Daar heb ik ook veel van geleerd. Voor mij is Ik Ben Drents Ondernemer een platform waar je als ondernemers ondersteuning kunt vinden.”

“Ondernemen in Drenthe betekent voor ons vooral samenwerken”

Wil jij ook aan de slag met de uitdagingen binnen jouw onderneming? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Contact opnemen