CdK Klijnsma trapt 2018 liefdevol af

10/01/2018

ASSEN – ‘Ik wil u bedanken voor het warme welkom dat ik de afgelopen tijd heb mogen ervaren. Ik heb zoveel lieverds ontmoet die mij geholpen hebben en wegwijs hebben gemaakt in mijn nieuwe omgeving. Dat voelt echt enorm goed. Dank u wel!’
Een liefdevolle aftrap van het nieuwe jaar door de kersverse Drentse commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, afgelopen dinsdag in het provinciehuis in Assen.

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 1

In een bomvolle foyer hield het provinciebestuur de traditionele nieuwjaarsreceptie, met dit jaar als stralend middelpunt Jetta Klijnsma. Die meteen al met een fan te maken kreeg; ze had haar eerste zin nog niet uitgesproken of een bezoeker vroeg of hij met haar op de foto mocht. En daar nam de CdK na afloop graag de tijd voor…

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 6
(zie ook http://www.dvhn.nl/drenthe/Gradje-mocht-op-de-foto-met-mevrouw-Klijnsma-22807108.html)

Om daarna nog vele andere handen te schudden.

Drones
In haar speech kondigde Klijnsma een aantal speerpunten voor 2018 aan, waaronder op economisch en infrastructureel gebied de Fietssnelweg tussen Assen en Groningen en de ontwikkeling van Groningen Airport Eelde als testlocatie voor drones. ‘Verder is minister Schouten bezig om de regiodeals in te vullen. Daar zullen we samen – met de gemeenten – stevige inzet op plegen. Speerpunt daarbij is Zuid-Oost Drenthe, met onder meer de Dutch Tech Zone.’

Lees hier de complete speech van Jetta Klijnsma: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/@126893/nieuwjaarstoespraak/.

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 2

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 3

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 4
Richard Lunenborg van Newz Marketing & Media (rechts) in gesprek met Erik Zigterman van Rabobank Assen en Noord-Drenthe.

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 7

Eric van Oosterhout (links) vorig jaar nog als burgemeester van Aa en Hunze op de nieuwjaarsreceptie van de provincie,dit jaar als burgemeester van Emmen.

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 8
Gedeputeerde Henk Brink (rechts) in gesprek met Seerp Leistra van Boer & Croon (links) en CEO Marco van de Kreeke van Groningen Airport Eelde (midden), onder meer over de drone-ontwikkelingen op het vliegveld, één van de speerpunten van de provincie Drenthe in 2018. 

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 9
Kunstenaar Ingo Leth proost op het nieuwe jaar met directeur Yvonne Kooi van Royal Goedewaagen.

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 10
Bijzondere attractie op de nieuwjaarsreceptie was een stand waar foto’s konden worden gemaakt met tekstballonnetjes, rondom het motto dat de provincie Drenthe aan 2018 heeft verbonden: ‘Doen zit in onze natuur’. Waarvoor naast het voltallige provinciebestuur (op de foto bijeen) een achttal ondernemers ambassadeur is. Alles daarover is te vinden op www.provincie.drenthe.nl/doen.

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 11

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 12

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018 13

assen provinciedrenthe nieuwjaarsreceptie2018

Tekst en foto’s: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2018.