Coronacrisis: Initiatieven voor en door ondernemers

07/04/2020

De coronacrisis houdt de wereld in haar greep. De maatschappelijke gevolgen zijn niet te overzien en de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote gevolgen voor de economie. Ondernemers en zzp’ers worden direct geraakt. Maar, een ondernemer zou geen ondernemer zijn als hij of zij niet onderneemt. Daarom zie je op allerlei gebied verschillende initiatieven ontstaan. Ook in Drenthe. Voor ondernemers, en door ondernemers. Bijgaand een overzicht met verschillende initiatieven. Groot en klein.

Samen voor Assen (www.ditisassen.nl)

Ondernemers uit Assen die tijdens deze coronacrisis een extra dienst aanbieden zoals een afhaalloket, tegoedbonnen voor na de coronacrisis, of (gratis) bezorgen krijgen op www.ditisassen.nl de mogelijkheid hun actie aan te kondigen.

Emmen Helpt (www.emmenhelpt.nl)

Website om ondernemers die in deze coronacrisis hulp nodig hebben of hulp kunnen bieden met elkaar in contact te laten komen.

Thuisbezorgd Hoogeveen (www.dehorecabezorgt.nl)

Ondersteun jouw lokale ondernemers en bestel online. DeHorecaBezorgt.nl is een platform voor lokale restaurants, cafetaria’s en cateringbedrijven.

NDC-mediagroep steunt ondernemers (www.ndcmediagroep.nl/ondernemersactie)

NDC stelt de komende periode dagelijks gratis advertentieruimte in hun dagbladen (Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad) beschikbaar voor bijzondere acties die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. 

Horeca Samen Sterk! (www.horecasamensterk.nl)

Initiatief dat horecabedrijven kosteloos en op een veilige manier de mogelijkheid biedt om cadeaukaarten aan hun gasten te verkopen.

Heb jij ook een leuk initiatief opgericht in jouw stad of dorp? Meld deze dan hier aan!

Initiatief aanmelden

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.