Cursus Artificiële Intelligentie voor zorgprofessionals

30/06/2021

Artificiële Intelligentie (AI) ontwikkelt zich razendsnel in alle sectoren. Ook de zorgsector krijgt te maken met een digitale transformatie in het werkveld. Hierdoor stijgt de behoefte aan kennis over Artificiële Intelligentie. Fijn dus dat er nu een gratis cursus is, specifiek over AI in de zorg.

Artificiële Intelligentie (AI) – ook wel kunstmatige intelligentie – is het vermogen van machines om intelligent gedrag te vertonen en kan binnen de zorg op verschillende manieren een rol spelen. Van diagnose tot behandeling en van algoritmes tot deep learning (beeld- en spraakherkenning).

Bewustwording creëren
De cursus biedt de zorgverlener – van (huis)arts tot verpleegkundige en van GGZ-medewerker tot mantelzorger – meer inzicht in wat Artificiële Intelligentie (AI) kan betekenen in het dagelijks werk. Het doel van de cursus is bewustwording creëren voor de mogelijkheden van AI bij alle werkenden en studenten in de zorgsector.

Certificaat
De gratis cursus is een initiatief van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), Health~Holland, Topsector Life Sciences en Health. Later dit jaar volgen ook AI-cursussen voor de sectoren energie en landbouw en voeding. De Nationale AI-Zorg cursus bestaat uit dertien korte modules van 6 tot 15 minuten en neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag. De modules bestaan uit een afwisseling van lesstof, video’s en interactieve elementen. Na afloop ontvang je een certificaat. Interesse? De cursus is hier te volgen.

Ook aan de slag?
Benieuwd wat jij kunt doen met AI? Onze ondernemersadviseur Johannes Postema helpt je graag met plannen maken, samenwerkingen opzetten, markten verkennen, uitzoeken waar kansen liggen en projecten opstarten. Mail hem op Johannes@ikbendrentsondernemer.nl.