De exportcarrousel barst weer los!

21/08/2019

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljarden euro’s. Deze export biedt de bedrijven allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen. De exportcarrousel is een initiatief van noordelijke ondernemers, de provincie Drenthe en NHL Stenden Hogeschool. Gezamenlijk bieden wij ondernemers met export ambities de mogelijkheid om deel te nemen aan de exportcarrousel. Dit is voor ondernemers in de oriënterende fase, beginnende exporteurs en ervaren exporteurs die nieuwe markten willen onderzoeken. Tijdens dit project vergroot u in zes maanden uw kennis van nieuwe markten, krijgt u praktische informatie, staat ons netwerk voor u klaar en heeft u een custom-made exportplan voor uw organisatie.

Gedurende dit traject neemt u deel aan de Exportcarrousel en gaat u tijdens vijf werksessies concreet aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van uw exportplannen. U maakt deel uit van een groep ondernemers en wisselt kennis en ervaring met elkaar uit. U kunt gedurende het hele traject gebruik maken van de expertise van diverse exportspecialisten.

DE VOORDELEN VAN DIT PROJECT ZIJN DAT
– u leert van de ervaring van ondernemers die al jarenlang exporteren;
– u kunt gebruik maken van de kennis van de docenten van NHL Stenden Hogeschool;
– u begeleid wordt door adviseurs van onder andere WTC Leeuwarden en de Exportclub Noord, Rabobank en het Enterprise Europe Network die voor u klaar staan om kennis met u delen;
– u praktische ondersteuning krijgt van een team derde- en vierdejaarsstudenten die worden begeleid door een docent specifiek voor uw bedrijf. (geen stage).

PRAKTISCHE ZAKEN
Dit project start met acht tot twaalf ondernemers en loopt van september 2019 tot en met eind januari 2020. Dit project wordt financieel ondersteund door diverse partners waardoor uw financiële bijdrage beperkt wordt tot € 500,- (excl. Btw) per bedrijf. Indien u aan
de voorwaarden voldoet kan u daarnaast tevens gebruik maken van een zgn. SIB Voucher (De voucherwaarde is € 2.400 (exclusief 21% btw). U betaalt € 504 btw aan de adviseur/coach. Deze kunt u weer terugvragen in uw btw-aangifte). Hiermee wordt aan de exportvraag naast de
studenten ook een individuele coach gekoppeld, zodat het uiteindelijke exportadvies nog meer toegevoegde waarde krijgt.

Voor dit bedrag neemt u deel aan vijf werksessies met collega ondernemers en studenten (vanaf de eerste dag heeft elke ondernemer zijn eigen vaste groep studenten die voor u aan de slag gaat) en ontvangt u uitgebreide adviezen van een netwerk van specialisten van o.a. WTC Leeuwarden en de Exportclub Noord, Rabobank en het Enterprise Europe Network. Door deel te nemen aan de Exportcarrousel vergroot u als ondernemer de slagingskans op het gebied van exporteren.

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE
Wilt u nieuwe kansen pakken met export of bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Bel of mail dan met Han Smidt. De 5 werksessies vinden maandelijks plaats van 15.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie 

Intakegesprek ZZP

  • Ondernemer

  • De vraag