DE WAARMAKER: KAI ENGELMANN

09/01/2019

‘Ik startte mijn bedrijf terwijl ik in scheiding lag, twee jonge kids had en geen inkomen. Maar ik ben er wél voor gegaan. Ik heb niet voor de veilige weg gekozen en dat het me dus gewoon gelukt is, daar ben ik best wel een beetje trots op. Ik heb heel veel gehad aan De fysieke werkplek in de Fabriek. Ik leerde ondernemers kennen die vlak vóór mij hetzelfde pad hadden bewandeld. Het ‘wij gevoel’ gaf erg veel energie. Alle deelnemers in De Fabriek zorgen voor die drive waardoor je sámen harder kan gaan.

Het verhaal

Ik begon me te vervelen in loondienst. Na 7 jaar bij hetzelfde bedrijf was ik er echt klaar mee, en dat merkte mijn baas ook.  Het begon te kriebelen: Misschien is er wel iets anders?  In de regio Emmen zijn niet zo heel veel reclamebureaus, dus ik dacht; Ik doe het gewoon zelf! Ik heb mij met Studio Baaz toen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Doodeng! Daar zat ik dan aan m’n keukentafel met m’n Imac. Ik heb er nachten niet van geslapen. Maar vanaf dat moment heb ik besloten altijd 100% voor Studio Baaz te gaan.

Na ongeveer een jaar vond ik een werkplek bij een ander bedrijf in. Daar heb ik tot 2016 gezeten, tot ik De Fabriek tegen kwam. Ik had een jaar eerder al informatie ingewonnen over De Fabriek. Toen was ik niet meteen heel enthousiast. Tot iemand me een keer vroeg een kijkje te komen nemen. ‘Kijken kan geen kwaad’ dacht ik.  Toen was ik meteen om: De sfeer en de omgeving, hier kon ik Studio Baaz verder gaan uitbouwen.

Ik wilde eigenlijk altijd al wel voor mezelf beginnen, maar als je mij 4 jaar geleden had gevraagd: Waar sta je in 2018, had ik dít nooit kunnen dromen!

Inmiddels heeft Kai een eigen kantoor in Emmen  én 2 medewerkers.

Concept denken Trots

Mijn klanten zijn verschoven van ‘hap snap’ flyers maken naar écht concepten uitdenken en uitvoeren. Mijn klanten zijn ook mensen die op mijn creativiteit vertrouwen en die van de gebaande paden af durven te wijken. Ik vind het heel leuk om het samen met de klant te doen, daar komen de meest creatieve dingen uit. Ik voed ze met mijn kennis en creativiteit en zij voeden mij. Je wordt eigenlijk een soort van deel van hun bedrijf. Dat vind ik het leuke!  Je hoort er echt bij en daardoor kun je op dingen inspelen, omdat je het bedrijf of het product goed kent.

Ik wist wel dat ik dat kon, maar waar ik nu sta, was echt zo’n stip op de horizon. Dat gevoel van: Óóit wil ik daar terecht komen. Dat dat al zo snel zou zijn, had ik niet verwacht!

Ik ben gewoon begonnen met het idee; We zien wel waar het schip stand, maar er wel altijd helemaal voor gegaan. En daar ben ik trots op! Dat ik in mezelf ben blijven geloven, ik heb het toch maar mooi voor elkaar gebokst! En het was lang niet altijd even makkelijk. Ik startte mijn bedrijf terwijl ik in scheiding lag, twee jonge kids had en geen inkomen. Maar ik ben er wél voor gegaan. Ik heb niet voor de veilige weg gekozen en dat het me dus gewoon gelukt is; Ja daar ben ik best wel een beetje trots op!

Ik heb heel veel gehad aan De fysieke werkplek in de Fabriek. Ik leerde ondernemers kennen die vlak vóór mij hetzelfde pad hadden bewandeld. Het ‘wij gevoel’ gaf erg veel energie. Alle deelnemers in De Fabriek zorgen voor die drive waardoor je sámen harder kon gaan.

Over 5 jaar

Ik wil heel graag een team(pje) blijven.Mensen aannemen is spannend, maar dan kan ik wel meer werk verzetten.  Ik zit nu echt aan de max wat ik zelf kan doen.  Ik was op zoek naar een “Kai twee” en ik die heb ik nu gevonden! Een medewerker die in de uitvoering supersterk is en een die conceptmatig net zo denkt als ik. Drie of vier man zou perfect zijn en een paar freelancers erbij. We groeien gestaag door, de laatste maanden wel iets sneller.