DE WAARMAKER: ROY STEVENS

09/01/2019

Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd ‘waar sta jij in 2018’ Had ik nooit verwacht dat ik dan een eigen bedrijf zou hebben. Dat is echt iets van de afgelopen 5, 6 jaar. Ondanks dat ik altijd ondernemend ben geweest, dacht ik niet: ‘ik moet een eigen bedrijf! In loondienst kun je prima goed ondernemerschap laten zien, maar als ik terug kijk; Misschien zit het toch wel in mijn bloed, mijn opa was een grote paardenhandelaar in het Noorden, dus misschien komt het toch ergens vandaan haha!

Het verhaal

Stevast Techniek is een onderhoudsbedrijf met een grote service-afdeling in de high tech machinebouw en industrie. Medewerkers van Stevast worden op verschillende projecten ingezet in de high tech machinebouw, industrie en metaal branche. Met een eigen opleidingscentrum leidt Stevast Techniek leerlingen op en schoolt het bedrijf medewerkers om in richting mechatronica, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en robotica.  Roy Stevens, eigenaar van Stevast Techniek over hoe het allemaal begon, trots en toekomstdromen.

In Oktober 2015 zijn we gestart met Stevast Techniek.  Na mijn MTS opleiding ben ik begonnen als monteur, groeide door naar leidinggevende functies op kantoor en heb mijn HBO opleiding op de Hanzehogeschool afgerond, een eigen bedrijf heb ik niet eerder gehad. Ik ben vanuit huis in Beilen begonnen na een half jaar zijn we doorgegroeid naar mooi pand op het industrieterrein de Ossebroeken in Beilen.

Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd ‘waar sta jij in 2018’ Had ik nooit verwacht dat ik dan een eigen bedrijf zou hebben. Dat is echt iets van de afgelopen 5, 6 jaar. Ondanks dat ik altijd ondernemend ben geweest, dacht ik niet: ‘ik moet een eigen bedrijf! In loondienst kun je prima goed ondernemerschap laten zien, maar als ik terug kijk; Misschien zit het toch wel in mijn bloed, mijn opa was een grote paardenhandelaar in het Noorden, dus misschien komt het toch ergens vandaan haha!

Ik was echt nog maar nét gestart vanuit mijn huis in Beilen toen ik op De Fabriek stuitte. Ik was op zoek naar ondersteuning, want ik was pas net begonnen. Ik heb contact gezocht en na een aantal gesprekken besloten dat ik me graag aan wilde sluiten. De Fabriek heeft me echt geholpen dingen op een rij te zetten en te kijken ‘waar wil ik naar toe’ Het opleidingscentrum bijvoorbeeld, zat altijd wel in mijn achterhoofd, maar is door gesprekken met business developpers van De Fabriek geconcretiseerd.

Wij leiden onze jongens op
Dat opleidingscentrum is wel vrij uniek. Van starters tot ervaren mensen of mensen die omgeschoold willen worden. We leiden ze allemaal in house op. Van las-trainingen tot besturingstechniek ook in combinatie met werken en leren. Dat is wel erg bijzonder. We leiden hier jongens en meisjes op van 18 á 20 jaar naar niveau 3/4 in internationale machinebouw. Ik vind het leuk om mensen beter te maken. En daar worden ze zelf ook enthousiast van! In de markt is het voor bedrijven nu lastig om aan goed opgeleide mensen te komen. Daar kunnen wij aan bijdragen. Onze jongens zijn opzoek naar afwisseling, wij hebben zoveel verschillende klanten, dat kan dus bij ons. De meesten van onze mensen blijven daarom bij Stevast, voor de afwisseling. Sommige jongens zitten enkele jaren op een project zolang ze zelf willen en als ze een keer wat anders willen kunnen wij altijd snel schakelen, dat is een van onze voordelen om bij Stevast Techniek te werken!

Inmiddels heeft Stevast Techniek 100 man werkzaam in de techniek, naast het kantoor in Beilen staat een bedrijfshal met een opleidingscentrum van 500m2 gevuld met studenten en leerlingen. Hierin worden onder andere lassers opgeleid en monteurs in de mechatronica en robotica.

Het wij gevoel
Ik ben ontzettend trots op het team wat we met z’n allen hebben opgebouwd. Van de monteurs tot de mensen op kantoor. Ze horen er allemaal bij en passen écht goed in het bedrijf. Dat werkt op de lange termijn en op die manier heb ik kunnen groeien, met een team dat elkaar begrijpt en waar iedereen op z’n plek is.

What’s next?
Meestal kijk ik vooruit en ga ik gewoon door; maar als ik er even bij stil sta: we hebben in 2,5 jaar tijd een prachtig bedrijf opgebouwd en daar ben ik trots op. We zijn snel gegroeid en nu is het even tijd voor een moment van korte bezinnig en verdieping. Ons nieuwe automatiseringssysteem bijvoorbeeld verder implementeren. Waar staan we over 5 jaar? We gaan het zien, ik ga in ieder geval niet achterover leunen, maar blijf altijd bezig!