Derde Dag van de Ondernemer benadrukt ongekende waarde ondernemers

16/11/2018

Gedeputeerde Henk Brink bezocht samen met Bouke Arends, wethouder EZ gemeente Emmen, Metaalunielid Klement Metaaltechniek bv in Klazienaveen. Het bedrijf maakt voor uiteenlopende industriële sectoren (onderdelen voor) halffabricaten. Koninklijke Metaalunie is met 14.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal. De leden hebben samen een omzet van 30 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 170.000 mensen.

Naast Klement Metaaltechniek worden tijdens de Dag van de Ondernemer nog een aantal ondernemers in het zonnetje gezet. Het tweede bedrijf is het Emmense Vince Design. De dropshipleverancier van designmeubels bestaat 10 jaar, de laatste 5 jaar heeft dit bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft ook een vestiging in China waar ruim 30 man in de productie werken.

In de middag bracht commissaris van de Koning Jetta Klijnsma samen met wethouder Roald Leemrijse een bezoek aan het Assense Team 6. Wie het pand van Team6 Games in het Asser centrum binnenstapt, krijgt meteen het idee in een virtuele wereld te zijn beland. De Drentse ondernemer Ronnie Nelis heeft in de afgelopen 16 jaar met zijn team van 52 mensen (er werken ook nog eens 20 in het buitenland) tal van games ontwikkeld voor marktleiders als Atari, Maximum Games (één van de grootste game-uitgevers in de VS) en DeNA (de grootste op het gebied van smartphones). De bekendste game is Monster Jam, ontwikkeld voor GameMill Entertainment. We vinden de in Assen gemaakte games terug op alle platforms, van onder meer Google, Apple en Nintendo.

Dag van de Ondernemer

Op de door MKB-Nederland in het leven geroepen Dag van de Ondernemer wordt jaarlijks elke derde vrijdag van november het ondernemerschap gevierd. Met tal van activiteiten door het land krijgen ondernemers, waaronder die uit het MKB-metaal en hun bedrijven, extra waardering. Ook de provincie Drenthe ondersteunt dit initiatief en zet de hele dag door middel van verschillende activiteiten ondernemers in het zonnetje. Ondernemers zijn van ongekende waarde voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creëren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart.

Kijk op agvandeondernemer.nl voor een impressie van alle activiteiten.