DNK wil de zakelijke markt verrassen

16/07/2019

Hanneke Bruggeman is sinds de fusie van de bioscoop, bibliotheek en theater in 2017 directeur bestuurder van DNK in Assen. DNK is een bedrijf waar een aantal wettelijke taken gecombineerd worden met commerciële activiteiten. “Een prachtig dynamisch en gemêleerd bedrijf waar we trots op mogen zijn!”

“Leuk, prima, fijn… en niets bijzonders”, is haar nuchtere reactie op de
vraag hoe het is om als vrouw directeur bestuurder te zijn. “Ja, zo sta ik erin. Het moet gaan om kwaliteit. Of je man of vrouw bent is voor mij niet relevant. Als ik mijn werk niet goed doe dan hoor ik niet op deze plek, maar dat geldt ook voor een mannelijke directeur. Bij gelijke geschiktheid kijken we wel naar de samenstelling van het team. Zo hadden we in het verleden voor een vacature bij de bibliotheek bij gelijke geschiktheid de voorkeur voor een man.”

Evenementenlocatie
Duidelijk. Snel over naar een volgend onderwerp. DNK is een enorm divers bedrijf. Na de fusie met het theater en de bioscoop kreeg Bruggeman er verschillende taken en verantwoordelijkheden bij. “Wij hebben jaarlijks zo’n 7000 activiteiten hier. Van theatervoorstellingen tot het vertonen films en natuurlijk de bibliotheek activiteiten.” Alsof dat nog niet genoeg was ontwikkelde DNK zich onder leiding van Bruggeman tot een evenementenlocatie waar nog eens tal van activiteit worden aangetrokken. “Van congressen en afscheidsrecepties tot dansvoorstellingen van lokale dansscholen, en kerkdiensten. We hebben zelfs wel eens een uitvaart gehad. Ongelofelijk divers dus.”

Marktconform
“Wij zetten de verhuur van onze ruimten in vanuit onze maatschappelijke en culturele achtergrond. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hebben wij de zakelijke markt nodig en ook andersom. Zo maken we samen andere zaken mogelijk. Daarnaast is het verhuren van DNK als locatie natuurlijk ook gewoon een commerciële activiteit. En dat doen we netjes via de wet Markt en Overheid want wij mogen niet met subsidiegeld concurrerend zijn.”

Expertise toevoegen
DNK beschikt over verschillende ruimten die afzonderlijk van elkaar gehuurd kunnen worden maar ook gezamenlijk. “Naast de grote zaal en de Rabo zaal met alle theaterfaciliteiten zijn bijvoorbeeld ook de bioscoopzalen beschikbaar, hebben we een studio en kunnen ook de foyers ingezet worden. Met 22 ruimtes en subruimtes verdeeld over een totale oppervlakte van 17.000 m2, kunnen wij voor ieder evenement van betekenis zijn. Wat DNK uniek maakt is dat we onze expertise kunnen toevoegen. Zo kunnen wij in de programmering toegevoegde waarde bieden, kunnen we vanuit onze studio live-streamen, maar ook op gebied
van catering en marketing is heel veel mogelijk.”

Trots
“We zijn een werkgever van formaat in Assen met 120 medewerkers en 60 vrijwilligers. Zonder die mensen is het niet mogelijk om alles te laten draaien. Er wordt door iedereen hier ontzettend veel werk verzet. DNK is niet van ons maar van en voor de stad en de regio. Daar mag men in Assen en Drenthe trots op zijn! Ondernemerschap in Drenthe mag best op de kaart gezet worden. De aard van de Drent is wat bescheidener. Dat is mooi, maar als het gaat om mogelijkheden en kansen moet je zien dat je vooraan komt te staan!

Voor meer informatie over wat DNK kan betekenen voor uw evenement neem gerust contact op met Robert Wolf (r.wolf@dnk.nl)