Download Noordbizz Magazine editie 4-2018

08/10/2018

In 2002 maakte ik als journalist van dichtbij mee hoe ondernemer Martijn Aslander uit Ees in 16 dagen tijd het grootste hunebed ter wereld bouwde. Met palen, touwen en een heleboel helpende handen. Het gesubsidieerde project -Gathering Stones- kreeg heel veel publiciteit, kende uitgesproken voor- en tegenstanders en leverde uiteindelijk miljoenen op aan marketingwaarde. Zestien jaar later doet Aslander -inmiddels een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland- een boekje open over het moeizame proces om het project van de grond te krijgen. Het boek ‘Hoe bouw je een hunebed?’, zou ook ‘Hoe overwin je tegenslagen?’ kunnen heten, en is om die reden een aanrader voor elke ondernemer.

Want anno 2018 lezen we tal van succesverhalen over startups, scaleups en innovaties, maar nooit de moeizame weg daar naar toe. Als het gaat om financiering, bijvoorbeeld. Dat houdt een ondernemer liever voor zich. Om ondertussen vastberaden verder te gaan op weg naar het mooie doel, al stenen stapelend, al tegenslagen overwinnend.

Graag dragen we ons zwerfsteentje bij aan dat mooie doel, bijvoorbeeld in het artikel over financieringsmogelijkheden. Doe er je voordeel mee en bouw met je blote handen jouw grootste hunebed ter wereld.

DOWNLOAD HIER DE NIEUWE EDITIE