DRENTHE LANCEERT UNIEKE INTERACTIEVE VIDEO

17/06/2020

Marketing Drenthe brengt de komende periode Drenthe op een nieuwe manier onder de aandacht bij de binnenlandse toerist. Dit doen zij met een interactieve video waarbij de kijker zelf het verloop bepaalt. In de video gaat de kijker mee op pad in Drenthe en bepaalt zelf welke avonturen de hoofdrolspeler beleeft. Het inzetten van zo’n interactieve video is uniek in de regiomarketing in Nederland.

Interactieve video ‘Jouw avontuur in Drenthe’
Video’s maken al enkele jaren een belangrijk onderdeel uit van de activiteiten van Marketing Drenthe. De inzet van een interactieve video is echter nieuw. In de video ‘Jouw avontuur in Drenthe’ belanden Mats en zijn familie op magische wijze in Drenthe en beleven ze diverse avonturen. Vanuit het perspectief van de moeder van het gezin, bepaalt de kijker het verloop van de video. En daarmee dus ook welke avonturen Mats en zijn familie beleven. De veelzijdigheid van de video inspireert de kijker met diverse uitjes en overnachtingsmogelijkheden in Drenthe. Op basis van de keuzes die de kijker maakt, ontvangt hij/zij aan het eind van de video gepersonaliseerde tips voor een bezoek aan Drenthe. De video is te bekijken via www.drenthe.nl/jouwavontuur

Bekijk video

Multimediale campagne
De video staat aan de basis van een landelijke campagne gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Veel Nederlanders hebben besloten dit jaar niet op vakantie te gaan”. Met deze campagne hopen we hen te inspireren een dagje naar Drenthe te komen, of toch alsnog een overnachting te boeken”, aldus Astrid Crum, directeur Marketing Drenthe. De campagne start vandaag en loopt de hele zomerperiode. ‘Jouw avontuur in Drenthe’ is de derde fase in de campagnes van Marketing Drenthe. Half mei is gestart met de campagne ‘Droom alvast over straks’, deze werd begin juni opgevolgd door ‘Reserveer alvast je plekje’.