Drentse ondernemers op studiereis

26/09/2017

Rabobank neemt delegatie mee naar Shanghai en Peking

Assen – Rabobank Assen en Noord-Drenthe neemt opnieuw een Drentse delegatie ondernemers mee op studiereis. Na de succesvolle reis van vorig jaar naar Silicon Valley, ligt de bestemming deze keer in het oosten. In oktober worden in China nieuwe kansen ontdekt.

De Chinese overheid stelt in haar nieuwste plannen innovatie en ondernemerschap centraal. Dat biedt nieuwe kansen voor ondernemers. Genoeg reden voor de Rabobank om deze ontwikkeling in de praktijk te bekijken. ‘Wij willen onze kennis en ons netwerk inzetten voor onze klanten’, vertelt Directeur Bedrijven Eric Zwart. ‘Samen sta je veel sterker en haal je meer uit je bedrijf. Een reis naar deze innovatieve plek in de wereld biedt onze klanten de mogelijkheid om hun grenzen te verleggen.’

Diverse Drentse ondernemers

De deelnemerslijst wordt gevormd door diverse Drentse ondernemers. Er gaan ondernemers mee uit diverse sectoren: de techniek, transport en logistiek, IT, e-commerce, retail en ga zo maar door. Ze komen naar China om uiteenlopende redenen, maar vooral om kennis op te doen. Daarnaast is de overheid ook aanwezig in de delegatie.

Intensieve reis

Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, is als delegatieleider verbonden aan de reis. ‘Een overheid opent meer deuren in China en daarom denken wij dat de aanwezigheid van de provincie van meerwaarde is. Ik verwacht dat China zich meer richt op overheidsgestuurde tradities dan dat in Silicon Valley het geval was. Ik hoop echt dat de reis een verrijking is voor de Drentse ondernemers. Het is een hele intensieve reis: we zijn er maar zes dagen en hebben een vol programma. Maar het geeft wel veel nieuwe mogelijkheden’, vertelt Brink.

Kansen en risico’s

Het programma brengt de ondernemers naar Shanghai en Peking, de twee grootste steden van China. De deelnemers bezoeken zowel toonaangevende bedrijven als start-ups. Ze maken daarnaast kennis met de Chinese cultuur en verkennen de mogelijkheden voor Drentse ondernemers. Kansen en risico’s, het komt allemaal aan bod. De ondernemers bekostigen zelf deze reis, de Rabobank faciliteert de organisatie en begeleiding.