Drentse ondernemingen geven kijkje achter de schermen in De Drentse Zakenlunch

30/08/2021

RTV Drenthe lanceert een nieuw programma over innovatieve ondernemingen in Drenthe. Vanaf 30 augustus geven acht bedrijven in De Drentse Zakenlunch een inkijkje in hun onderneming. Welke bijdrage leveren zij aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, circulariteit en technische innovatie? De Drentse Zakenlunch laat zien dat Drenthe dé plek is voor startende en gevestigde ondernemers om slim, groen en met impact te ondernemen.

Gedeputeerde Henk Brink: “Drenthe heeft parels van bedrijven en die willen wij met De Drentse Zakenlunch in de spotlights zetten. Het zijn ondernemers die bijvoorbeeld de wereld veroveren met hun producten en daar mogen we best trots op zijn”. De van oorsprong Drentse presentatrice Anniek Pheifer laat je kennismaken met de drijvende krachten achter de organisaties. Wie zijn ze? Tegen welke uitdagingen lopen ze aan? En welke dromen en wensen hebben ze voor de toekomst? In De Drentse Zakenlunch kun je kennismaken met diverse ondernemingen: van een zorginstelling, een voedselproducent tot een technisch producent.

Van polyesterrecycling tot slimme oplossingen in de zorg
In elke aflevering staat een andere Drentse onderneming centraal. Anniek interviewt bijvoorbeeld Marco Brons, van CuRe Technology uit Emmen. Marco vertelt over de wereld van polyesterrecycling. Ongeveer negentig procent van het polyester dat we gebruiken is gekleurd en daardoor ongeschikt voor recycling. CuRe heeft een proces ontwikkeld om de kleur te verwijderen zodat het polyester wel geschikt is voor recycling. Meidina Oldenziel van zorggroep Tangenborgh vertelt op welke manier ze zorgverleners in de regio opleiden en behouden en welke innovatieve oplossingen ze inzetten om optimale ouderenzorg te bieden. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de boeiende verhalen uit De Drentse Zakenlunch.

Ik Ben Drents Ondernemer
Vanaf maandag 30 augustus is De Drentse Zakenlunch, acht weken lang, elke maandagavond te zien op RTV Drenthe. Maar er is meer: er zijn filmpjes op het YouTube kanaal van Ik Ben Drents Ondernemer en in podcasts vertellen de deelnemers nog meer over hun bedrijf en de dagelijkse uitdagingen waar ze mee te maken hebben. De nieuwste podcast vind je elke maandagavond om 18 uur in jouw favoriete podcastapp.