Drie finalisten dé Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden bekend

17/06/2019

De drie finalisten van de Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden zijn vandaag door de jury bekend gemaakt. Jessica Kuiken van Marketing Crew, Nutte van Belzen van CC Diagnostics en Frans Filius van Grutte Pier Brouwerij zijn de kansmakers op de felbegeerde titel. De finale zal plaatsvinden op 3 oktober 2019 in de provincie Friesland.

Acht jonge ondernemers uit Friesland, Drenthe en Groningen strijden elk jaar om de titel ‘Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden’. Het traject van de Jonge Ondernemingsprijs bestaat uit bedrijfspitches, een uitdagende bustour, uitgebreide bedrijfsscan en een grote finale. De vakkundige jury, bestaande uit Jelmer Spijksma van OR-Quest, Aziz Al-Harazi van Payt, Jeanine Grevink van Team HR en JOP winnaar van 2018: Jan-Harmen Akkerman van TanQyou, beoordelen dit jaar de kandidaten. De jury kijkt onder andere naar de bedrijfsresultaten, innovatie, bedrijfsstrategie en de gedrevenheid van de jonge ondernemers.

Aan het einde van de jaarlijkse bustour worden door de jury de drie finalisten gekozen. Tijdens de bustour reizen de acht ondernemers door Friesland, Drenthe en Groningen om deel te nemen aan diverse uitdagende en grensverleggende activiteiten. Dit jaar bestond de bustour uit een workshop individuele en bedrijfspresentatie, een spannende roofvogelworkshop en als afsluiter een allesbepalende pitch voor de kritische jury.

De jury heeft na een lange discussie een weloverwogen keuze gemaakt en bepaalt dat Jessica Kuiken van Marketing Crew uit Franeker, Nutte van Belzen van CC Diagnostics uit Groningen en Frans Filius van Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden de drie jonge ondernemers zijn die naar de grote finale gaan. Tot de finale, die op 3 oktober 2019 plaats zal vinden, zal de jury de drie finalisten bezoeken en zal er een bedrijfsscan plaatsvinden die door een onafhankelijke groep professionals uitgevoerd zal worden.

Aanmelden voor dé Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden 2020 kan via https://www.jongeondernemingsprijs.nl/aanmelden-jop/

Aftermovie bustour Jonge Ondernemingsprijs 2019