Duurzaam ondernemen stimuleren met ‘Koploperproject’

16/06/2019

In juni start in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn het Koploperproject. Dit project helpt mkb-bedrijven in één jaar tijd duurzamer ondernemen. De drie gemeenten bieden het Koploperproject gezamenlijk aan voor lokale ondernemers.

Duurzaam ondernemen
Steeds meer ondernemers willen zelf een bijdrage leveren aan verduurzaming. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen steeds meer een voorwaarde voor het bestaansrecht, het biedt ook veel kansen om te innoveren en te groeien. Om bedrijven hierbij te ondersteunen, bieden de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn vooruitstrevende ondernemers de gelegenheid om voordelig deel te nemen aan het Koploperproject. Zij kunnen hiervoor gebruik maken van de voucherregeling ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ van de provincie en een bijdrage van de drie samenwerkende gemeenten.

 Voor wie?
Het Koploperproject richt zich op mkb-bedrijven met een omvang van minimaal 10 medewerkers. Via het project krijgen mkb-bedrijven kennis, tools en een netwerk om duurzaam te gaan ondernemen. Onderdeel van het project zijn o.a. een degelijke nulmeting, zodat de ondernemer precies weet wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden en een praktisch actieplan, waarmee duurzaam ondernemen een vaste waarde wordt binnen het bedrijf. De uitkomsten en plannen worden gedeeld de andere deelnemende bedrijven uit de regio. Zo leren de bedrijven van elkaar, breiden ze hun netwerk uit en ontstaan nieuwe samenwerkingen.

Inspiratiebijeenkomst
Vanuit elke gemeente kunnen maximaal vijf mkb-bedrijven deelnemen. Om de ondernemers in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn kennis te laten maken met het Koploperproject, wordt er een informatieve inspiratiebijeenkomst georganiseerd op vrijdag 28 juni van 15.30 – 17.00 uur in het Gemeentehuis in Gieten, Spiekersteeg 1. Geïnteresseerde MKB-ondernemers kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst via l.van.benthem@tynaarlo.nl.

Het Koploperproject is een initiatief van de sociale onderneming DZyzzion. Sinds de start van het eerste project in 2010, deden al zo’n 350 bedrijven en andere organisaties mee

Informatie over duurzaam ondernemen in Drenthe: leon@ikbendrentsondernemer.nl