Een beetje alternatief, maar in een hip jasje

16/07/2019

Gerlanda Drenth startte in 2016 floatcentrum LOFF. Het bleek een succes. Nog geen anderhalf jaar later verhuisde LOFF naar een groter en eigen pand aan de Griekenlandlaan in Assen.

Floaten is drijven op zout water in een cabine waar prikkels als licht, geluid en zwaartekracht zijn buitengesloten. “Een bijzondere ervaring”, vertelt eigenaresse Gerlanda Drenth terugkijkend op haar eigen eerste floatsessie. “Ik voelde mij als herboren. Ik bedacht dat als ik dat zo fijn vind meer mensen dat zo zullen ervaren.” Zo ontstond haar idee om het eerste floatcentrum in het noorden te beginnen. “Floaten komt uit de meditatieve hoek. Een beetje alternatief, maar in een hip jasje”, zegt Drenth. “Met alle afleidingen van tegenwoordig is het vaak moeilijk om los te komen van alle prikkels en echt te ontspannen. Een uurtje floaten is een powernap in het kwadraad.”

Het floatbad is gevuld met 1200 liter water plus 200 kilo magnesium dat helpt om het lichaam te ontgiften en te ontzuren. “Veel mensen hebben een magnesiumtekort omdat ons voedsel steeds minder magnesium bevat”, vertelt Drenth, “Een floatsessie is dus ook een perfecte aanvulling van het magnesiumgehalte in ons lichaam.”Ook bedrijven en ondernemers weten Loff steeds vaker te vinden. ”Bedrijven hebben vaak weer meer budget voor eenpersoneelsuitje. En dat kan ook hier. Onlangs was de selectie van FC Groningen nog op bezoek. De jongens kwamen wat onwennig binnen maar gingen zeer ontspannen weer naar huis.” Naast floaten kun je bij LOFF terecht voor een sauna, massage of een beautybehandeling. Voor een uurtje ontspannen tot een compleet verzorgt dagarrangement.

Zelf uitproberen? Om floaten echt te ervaren moet je minimaal drie keer komen weet Gerlanda Drenth uit ervaring. Daarom geldt een speciaal introductieaanbod: 3 keer floaten voor de prijs van 2. Voor meer informatie en het maken van een afspraak zie: www.loff-welness.nl