Eline Vedder geeft startschot nieuw businesstraject.

11/04/2019

“Ondernemers helpen vernieuwende ideeën te verwezenlijken”

Woensdag 10 april presenteerden de businesscoaches van het Meppelse bureau kiemkr8 hun nieuwe werkmethode aan Eline Vedder. Hierbij werd ook hun eigen nieuwe werkboek overhandigd. “Ondernemers die een idee in de markt willen zetten, kunnen op deze manier hun idee in korte tijd in een gefundeerd business plan omzetten.” Eline Vedder, het nieuwbakken statenlid van de CDA in Drenthe, geeft aan dat zij het belangrijk vindt dat zelfstandig ondernemers worden geholpen in het proces van ondernemen. “Ik ben blij dat kiemkr8 met zoveel enthousiasme en energie ondernemers verder helpen. Dit boek had ik eigenlijk 10 jaar geleden moeten hebben toen ik zelf ben begonnen als ondernemer”

“Ondernemers herkennen het vast: je loopt met een idee rond, maar het blijft gewoonweg op de plank liggen. Je neemt er de tijd niet voor, of hebt nog net niet genoeg vertrouwen in de uitvoering. Ook kan het zijn dat je de wereld om je heen ziet veranderen en dat je voelt dat je daarop moet inspelen, maar hoe?”

Aan het woord zijn Anne Marie Verkade-Diphoorn en Bianca Grote Beverborg, oprichters van het Meppelse bureau kiemkr8. Zij ontwikkelden een uniek businesscoaching-traject. Daarbij hoort nu ook een werkboek vol creatieve en constructieve tools om in 8 stappen die goede ideeën te laten opbloeien. De eerste versie van dit praktische werkboek is gepresenteerd aan Eline Vedder. Daarmee is het nieuwe businesscoaching-traject dat 6 mei van start gaat een feit. Ondernemers kunnen zich hiervoor nu aanmelden.

“In veel zelfhulpboeken en trainingsmateriaal wordt nogal belerend verteld hoe je moet ondernemen. Wij moeten er altijd erg om lachen. Ondernemers weten heel goed hoe ze moeten ondernemen. Waar wij ze mee helpen is hun idee en plan echt verder te brengen. Wij maken het leuk om van een goed idee een succes te maken. Daarom hebben wij dit inspiratiewerkboek geschreven voor onze business coachingstrajecten. In 8 stappen werken we samen met een groep ondernemers voor ieder een goeddoordacht plan uit, klaar voor realisatie. Het mooie is dat er ook nog subsidie op zit, dus ondernemers kost het vooral eigen tijd en energie en een klein budget om mee te kunnen doen. Een kleine investering dus met grote resultaten.”

Al eerder liepen er business coachingstrajecten waarin verschillende ondernemers hun plan uitwerkten. “We hebben ondernemers begeleid uit diverse branches, zoals een touroperator, eigenaar van een bio-hotel, een ondernemer die een online platform ontwikkelt en een intermediair op grafisch gebied etc. ”

Het gaat om een intensieve coaching van 5 dagen. In 8 stappen helpt kiemkr8 deelnemers van idee naar uitwerking. Het gloednieuwe werkboek is gekoppeld aan een online omgeving waarin de ondernemers stapsgewijs met behulp van diverse tools allerlei zaken op een rij kunnen zetten die nodig zijn. Het eindresultaat is een goed doordacht plan, waar ze echt de markt mee op kunnen. De deelnemende ondernemers werken hun plan zelf uit met hulp en inspiratie van andere ondernemers en kiemkr8.

Over de oprichters

Anne Marie Verkade-Diphoorn en Bianca Grote Beverborg zijn beiden boerendochters met wortels in het noorden en een ruime werkervaring bij grote bedrijven. Ze sloegen de handen ineen en startten kiemkr8 om andere ondernemers te helpen hun ideeën uit te werken.

“We zien vaak dat ondernemers gouden ideeën hebben, maar ze blijven op de plank liggen. Het ontbreekt hen dan aan kennis, tijd en geld en vertrouwen om dat idee uit te werken tot een succesvol concept. Daar kunnen wij het zetje geven.”

Zij hebben in onze carrière al vaak met dit bijltje gehakt. Beiden hebben ze bij grote bedrijven op marketing-, communicatie- en salesafdelingen gewerkt zoals Friesland Campina, Univé, ABN AMRO, LTO Noord. “Daar hebben we geleerd hoe je tot creatieve ideeën komt en hoe je dit omzet in succesvolle concepten, die aanslaan bij de juiste klanten en doelgroepen.”

Wie interesse heeft in de businesscoaching met het nieuwe werkboek en de online tools, kan kijken op: www.kiemkr8.nl/business-coaching/ Goed te weten: ben je ondernemer in de provincie Drenthe, dan krijg je tot wel 75% subsidie over het investeringsbedrag terug.