En de 250e voucher gaat naar…

13/12/2019

Alumax Customboats uit Meppel kreeg donderdagmiddag de 250e voucher uitgereikt door gedeputeerde Henk Brink. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het gloednieuwe bedrijf 2MB van Miranda Drenth en Bart de Nes werd deze mijlpaal gevierd. Naast de voucher werd onder de aanwezige bedrijven ook een communicatiecampagne verloot met Soundlink uit Roden als gelukkige winnaar.

Dat de bijeenkomst bij 2MB wordt gehouden is niet zonder reden. 2MB is een van de vele successen die middels de voucherregeling van de provincie Drenthe zijn gehaald. Of zoals Floortje van Aken, projectleider Ik Ben Drents Ondernemer, het verwoordde: “Een droomscenario voor 2MB, maar ook een droomscenario voor ons.”

Mindset

Want dat is waar Ik Ben Drents Ondernemer voor is opgezet: Het ondersteunen van Drentse ondernemers. Onder meer door de voucherregelingen. Na de inleiding van Van Aken over de activiteiten van Ik Ben Drents Ondernemer was het de beurt aan Miranda Drenth. Zij vertelde hoe de inzet van de voucherregeling leidde tot 2MB. Hoe je als twee zzp’ers samen een bedrijf opzet. “Als zzp’er ben je gewend alles zelf te doen. Samenwerken vraagt vooral om een andere mindset. Dankzij de voucher en de ondersteuning die we daarmee kregen zijn we hier naartoe gegroeid. Het is niet alleen werken in een bedrijf, maar ook werken aan een bedrijf.” En eerlijk geeft Miranda aan dat het zonder de voucherregeling niet was gelukt. “Door die ondersteuning kunnen wij onze droom waarmaken.”

Impact

Dromen is ook het woord dat gedeputeerde Henk Brink in de mond nam bij zijn toespraak voorafgaand aan de uitreiking van de 250e voucher. “Als ondernemer moet je dromen. En doe vooral wat je leuk vindt, want als ondernemer moet je hard werken.” Brink is positief over de ondersteuning die de provincie middels het programma Ik Ben Drents Ondernemer te bieden heeft. “Maar het gaat niet om ons. De bijdragen van ons moet zo klein mogelijk zijn, maar wel met zo veel mogelijk impact.”

Alumax
Dat de voucher impact heeft hoopt ook Remko Germeraad van Alumax Customboats. De in Meppel gevestigde werf vroeg een voucher aan om te onderzoeken of zij hun afzetmarkt kunnen vergroten en hun aluminium boten kunnen exporteren. “Wij willen onderzoek doen naar de markt in Duitsland en specifiek in Berlijn om daar onze watertaxi’s te leveren.”

Wat het resultaat is van het onderzoek en wat dat betekent voor Alumax zult u ongetwijfeld over een aantal maanden lezen op ikbendrentsondernemer.nl.