Er is nog budget voor Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2020

13/11/2020

Groeiende bedrijvigheid en uitbreiding van het aantal banen. Dat is wat de provincie Drenthe en de gemeenten Hoogeveen, Coevorden en Emmen – ook in deze tijden van Corona – graag willen om de regio economisch te versterken. Daarom ondersteunen zij ondernemers die aan deze ambities een bijdrage leveren met de Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2020 die sinds 20 juli 2020 is opengesteld. 
En, er is nog subsidie beschikbaar! Van de in totaal 4 miljoen euro voor mkb’ers en 800.000 euro voor het grootbedrijf is er nog beperkte ruimte om projecten te financieren. Lees verder en wees er snel bij!

De Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2020

Ondernemers die zich nieuw komen vestigen in de gemeente Hoogeveen, Coevorden of Emmen kunnen met deze regeling subsidie aanvragen voor hun investeringsproject. Gevestigde mkb’érs in de drie gemeenten kunnen daarnaast ook subsidie aanvragen voor de uitvoering van projecten die zijn gericht op uitbreiding, diversificatie of fundamentele wijzigingen van bedrijfsactiviteiten. Dit moet een bijdrage leveren aan de economische versterking, werkgelegenheid, verduurzaming en/of innovatie in de regio.

Green Wood Trade BV ontving al subsidie voor Chemische receptuur voor houtcomposiet

Inmiddels heeft Green Wood Trade BV dit jaar als eerste een subsidie toegekend gekregen. Green Wood Trade BV heeft een chemische receptuur ontwikkeld voor het produceren van houtcomposiet, waarmee materialen voor de bouw, tuinmateriaal en gevelbekleding gemaakt worden. Met deze subsidie investeert Green Wood Trade BV in de aankoop en installatie van acht productiemachines, heftrucks, laboratoriummateriaal, recyclingmachines en een granulator om de productie op te starten. Deze investering leidt tot een toename in werkgelegenheid met 18 arbeidsplaatsen.

Ga jij voor die laatste euro’s?

Er is nog budget beschikbaar! Voor deze subsidie is in totaal 4 miljoen voor mkb’ers en 800.000 euro voor grote ondernemingen in Drenthe beschikbaar gesteld. Van dit budget is nog beperkte ruimte voor het financieren van projecten. Het is daarom nog mogelijk om een aanvraag in te dienen. Het budget wordt verdeeld op volgorde van ontvangst van een volledige aanvraag. Snel indienen van de aanvraag is belangrijk, want op = op.  Aanvragen is nog mogelijk tot en met 31 december 2020, maar zoals gezegd op = op.

Olba Holland brengt productieactiviteiten van China naar Coevorden

Olba heeft eerder al succesvol gebruik gemaakt van deze subsidie voor het verplaatsen van de productie van China naar Coevorden, met een forse toename in werkgelegenheid als gevolg. Zo brengt Olba productontwikkeling en productie weer bij elkaar. De inrichting, robotisering en digitalisering  van de Drentse productielocatie voor drink- en voersystemen voor pluimvee en knaagdieren is met deze subsidie gerealiseerd.

Inmiddels groeit het bedrijf door en is er behoefte aan nieuwe investeringen en meer kennis. Om nieuwe producten te kunnen introduceren, te produceren en te assembleren is ruimte nodig voor moderne metaalbewerkingsmachines en verdere robotisering. Olba heeft hiervoor een nieuwe aanvraag ingediend als uitbreidingsproject onder de Dutch TechZone 2020.

Meer informatie

Benieuwd of jouw project in aanmerking komt voor deze subsidie? Neem dan contact je contactpersoon van jouw gemeente of met SNN via bedrijvenregelingen@snn.nl óf bel met 050 5224 915.