Export avond tijdens de Promotiedagen Drenthe

16/05/2018

Export kan het MKB veel opleveren. Het Drentse bedrijfsleven doet het op het internationaal vlak iets minder dan het Nederlandse gemiddelde. Kansen zijn er echter genoeg. De Provincie Drenthe wil bedrijven ondersteunen als het gaat om internationaal ondernemen. De tweede beursavond van de Promotiedagen organiseren we daarom, in- en rondom de Drenthe Dome, een exportavond rondom het Aanvalsplan Internationaal Ondernemen dat door de `Provincie Drenthe is opgesteld, met aansluitend een netwerkborrel.

Gijs Meijer (Provincie Drenthe) – Internationaal Ondernemen, de kracht van het samen doen

Wist u dat er in Drenthe bijna 4.000 bedrijven internationaal actief zijn? En dat deze bedrijven gezamenlijk 4.1 miljard euro verdienen in het buitenland? Bijna één derde van onze economische waarde in Drenthe komt uit het buitenland. Naast bedrijven die internationaal al actief zijn, is er een grote groep ondernemers die wel de ambitie hebben om zaken te doen in het buitenland, maar waarbij het stagneert bij een ambitie of een eerste poging. De Provincie Drenthe heeft een programma ontwikkeld om Drentse ondernemers met internationale ambities te ondersteunen. Met een pakket van 14 maatregelen moet het gek lopen als u niet de internationale meters gaat maken. Gijs Meijer praat je bij over het onderwerp internationaal ondernemen en de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn.

Aan jou de oproep: kom in actie. Investeer een uurtje van je tijd om hierbij aanwezig te zijn. Wat krijg je hier voor terug? De beste investering die je ooit gedaan hebt om je internationale ambitie daadwerkelijk vorm te geven. En het mooie is: er zijn bijna 6.000 ondernemers in Drenthe die net zoals jij internationaal zaken willen doen. Kortom: ‘let’s do this together’!

Petra Benes – Het Starters International Business Traject – Exporteren kun je leren

Petra Benes is International business developer en exportcoach. Ze is één van de tien SIB-coaches waarmee de provincie Drenthe actief samenwerkt. “Als je niet weet welke kant je op moet, is geen enkele wind gunstig,” zegt ze over beginnen met exporteren. In haar presentatie vertelt ze over hoe het Starters International Business traject (SIB) beginnende exporteurs een duwtje in de goede richting kan geven en ze goed voorbereidt op wat gaat komen. Maar pas op, want wanneer je eerste exportmarkt een feit is, wordt het een verslaving. Gelukkig is de wereld groot!