Exportambities? Wij helpen je op weg tijdens de Promotiedagen Drenthe!

26/04/2018

Wist je dat er in de Provincie Drenthe 4.000 bedrijven gevestigd zijn die internationaal zaken doen? En dat er nog eens 1900 bedrijven zijn die deze ambitie hebben?

Dat is niet zo gek want export kan het MKB veel opleveren. In totaal wordt er vanuit Drenthe ongeveer € 4 miljard omgezet in het buitenland. Daarmee doet Drenthe het iets minder dan het Nederlandse gemiddelde. Kansen zijn er echter genoeg. De Provincie Drenthe wil bedrijven ondersteunen als het gaat om internationaal ondernemen. Het doel is het aantal exporterende bedrijven in Drenthe te verhogen en daarmee ook de totale exportwaarde.

Internationaal ondernemen roept ook veel vragen op. Hoe pak je het aan? Waar liggen de kansen? Wat zijn de valkuilen? Welk land is het best geschikt? Hoe zit het met de wet- en regelgeving? Hoe financier ik alles?

De Promotiedagen Drenthe biedt hulp bij deze uitdaging. Samen met Ik Ben Drents Ondernemer is een uitgebreid Exportplein gecreëerd. 19 deelnemende bedrijven en instellingen kunnen je op weg helpen met tips en tricks op allerlei gebieden. Daarnaast is er een bijeenkomstenprogramma om je kennis en je netwerk te verbreden.

Deelnemers

Ik Ben Drents Ondernemer – MKB Fonds Drenthe – Rabobank – Exportclub Noord – WTC – Kroese Wevers – Academy of Logistics – Aramex Nederland BV – KGH Douaneopleidingen – Bedrijf in Duitsland AG – Denies Deutsch-Nederlands Plus – TVcN Presence Vertaaldiensten – Scan-Service Nord-West – Heisterborg International Steuer- und Rechtberatungsgesellschaft mbH – N-Bank – Ems Region Immobilien – Federation 4 Women – Uw Eigen Secretariaat – Woordentalent

Bijeenkomstenprogramma Export:

Di 15 mei:

14.00 – 14.45 uur Export Online
Alex van Ginneken

15.00 – 16.00 uur Export Finance
MKB Fonds Drenthe – Rabobank

Wo 16 mei:

15.45 – 16.45 uur Duitsland Uur
Netherlands Business Support Office Hamburg 
Kroese-Wevers German Desk

19.00 – 21.00 Export Avond
Grootse afsluiting rond het Aanvalsplan Internationaal Ondernemen, met aansluitend netwerkborrel

Klik hier voor meer informatie en het volledige beursprogramma.

DOWNLOAD TOEGANGSKAART!

BRON: PROMOTIEDAGEN DRENTHE