Exportise Talent Programme

03/03/2020

Het Drentse bedrijfsleven exporteert jaarlijks voor miljarden euro’s. Deze export biedt de bedrijven allerlei mogelijkheden om nieuwe afzetmarkten te vinden en meer omzet te behalen. Het Exportise Talent programme is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen en de provincie Drenthe. Gezamenlijk bieden wij ondernemers met export ambities de mogelijkheid om deel te nemen aan het Exportise Talent programme. Dit is voor zowel ondernemers in de oriënterende fase als voor beginnende exporteurs.

Tijdens dit programma vergroot je in zes tot acht weken jouw kennis van nieuwe markten, krijg je praktische informatie, staat ons netwerk voor je klaar en heb je een custommade antwoord op jouw internationale vraagstuk.

Gedurende dit traject worden de volgende momenten ingebouwd:

• Kick-off sessie waarbij jij als ondernemer de opdracht verstrekt
• 2 a 3 keer een Q&A sessie waarin je als ondernemer wordt bijgepraat over de voortgang, aanvullende vragen worden gesteld en wat de vervolgstappen zullen zijn
• Eindpresentatie door de studenten

Concreet eindproduct zal een presentatie van het onderzoeksrapport zijn. Dit onderzoeksrapport biedt je nieuwe inzichten op jouw internationale vraagstuk.

De voordelen van dit programma zijn dat:

•  Je leert van de ervaring van ondernemers die al jarenlang exporteren;
•  Je kunt gebruik maken van de kennis van de docenten van de Hanzehogeschool;
•  Je begeleid wordt door ervaren adviseurs
•  Je praktische ondersteuning krijgt van een team derdejaarsstudenten die worden begeleid door een docent specifiek voor jouw bedrijf. (geen stage).

Praktische zaken

Dit programma start met vijf bedrijven en loopt van april t/m juni. Elk deelnemend bedrijf krijgt de beschikking over een 6-tal studenten en externe begeleiding. De doelstelling is om studenten aan een internationalisatie business case te laten werken waarbij ze de verschillende vakgebieden zullen integreren tot een compleet advies. Studenten zullen hierbij in groepen van 5 a 6 studenten aan de slag gaan met jouw internationale vraagstuk. Door deel te nemen aan het Exportise Talent programme vergroot je als ondernemer de slagingskans op het gebied van exporteren.

Aanmelden en meer informatie

Wil je nieuwe kansen pakken met export of bent je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Bel of mail dan met Bernoud Jonker. Er zijn geen kosten verbonden aan dit programma.

Mail: b.a.j. jonker@pl.hanze.nl
Telefoon: 06 -20 30 10 10

Aanmelden