Fardou Wijbenga wint Business Voice Assen

01/11/2017

ASSEN – De 25-jarige Fardou Wijbenga uit Leeuwarden heeft dinsdagavond de tweede editie van de Business Voice Assen gewonnen. Haar pitch was de beste van de vier die in de Rabozaal van De Nieuwe Kolk in Assen werden gepresenteerd aan een uit vier coaches bestaande jury, die volgens het concept van The Voice of Holland in omgedraaide stoelen de korte introducties aanhoorden.

Bij de Friezin draaiden alle stoelen om, waarna zij op haar beurt één van de coaches mocht aanwijzen om haar verder te begeleiden op het ondernemerspad. Fardous idee is om oriëntatietrajecten voor scholieren van alle niveaus aan te bieden, voor de juiste studiekeuze en het juiste persoonlijke ontwikkelingstraject. Daar waar op scholen vaak met korte testen en gesprekken met decanen keuzes worden gemaakt, is het volgens Fardou Wijbenga -die uit eigen ervaring spreekt- beter dat de jeugd een goede keuze maakt op basis van een intensief coachingtraject.

De coaches zagen goede mogelijkheden voor het businessplan van de 25-jarige Friese ondernemer en prezen de manier waarop ze haar idee pitchte. Ze nam het op tegen drie Assenaren: de 31-jarige Martsje de Boer (een Ikea-achtige kinderopvang in Assen voor het winkelend publiek), de 24-jarige GertJan Polet (geautomatiseerde marketing) en de 50-jarige Hans de Graaf (afvallen via de methode Breinlijnen). Alle vier pitchten 1 minuut en dat viel niet mee. Niet iedereen kreeg het verhaal in zo’n korte tijd goed onder de aandacht. Dat bleek bijvoorbeeld toen Martsje de Boer tijdens het juryberaad voor het publiek even opnieuw mocht pitchen van presentator Hink Jan Apotheker en bij die gelegenheid veel meer handen op elkaar kreeg dan tijdens haar eerste pitch. Maar de tweede pitch telde niet mee voor het eindoordeel.

Niettemin was de Business Voice Assen ook voor de niet-winnaars een vruchtbare avond, want na het officiële gedeelte konden de vier enthousiaste deelnemers volop netwerken met het aanwezige publiek en de coaches: Peter Deuling – Rabobank, Irene Wildenbeest – Wildenbeest Image Consulting, Jeroen Sprangers- Rein Advocaten en Adviseurs en Rob van der Valk – Van der Valk Hotel Assen. Er zijn de nodige koffie-afspraken gemaakt.

Het evenement werd georganiseerd door Xander Heyden van MTH Accountants en Adviseurs in Assen en ondersteund door onder meer Rabobank, gemeente Assen en provincie Drenthe. Wat Heyden betreft komt er volgend jaar zeker een derde editie. Ook in Heerenveen en Steenwijkerlnd worden vergelijkbare events georganiseerd.

Zie http://debusinessvoice.nl

assen businessvoice 2017 1 Edited
De 31-jarige Martsje de Boer mag als eerste pitchen, met achter zich de omgedraaide stoelen. Eén stoel bleef trouwens leeg dinsdagavond, coach Bas Bakker van Eeqo moest zich wegens ziekte lastminute afmelden. 

 

assen businessvoice 2017 3 Edited
Organisator Xander Heyden (geheel links) in gesprek met Gerjanne van Beijeren (geheel rechts), die als supporter van de winnares aanwezig was. Tussen hen in is Fardou Wijbenga al druk in gesprek met Jeroen Sprangers, die haar gaat coachen.

 

assen businessvoice 2017 4 Edited
Sarah Kingma -die vorig jaar aan de eerste editie van Business Voice Assen deelnam- wordt in de wandelgangen geïnterviewd door Reinout Hellenthal, die een video over het evenement maakt.