Final call: meld je deze week nog aan voor een innovatiepilot op Eurosonic Noorderslag

26/11/2020

Snelle en effectieve oplossingen voor een duurzamere en socialere wereld zijn harder nodig dan ooit. Dat deze oplossingen succesvol op de markt komen is daarom belangrijk. Toch falen er jaarlijks veel innovaties omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dat kan anders. Innofest koppelt innovatieve oplossingen aan een testplek in de praktijk en stelt met de ondernemer een pilot samen om zo veel mogelijk van de test te leren. 

Het Groningse festival ESNS (Eurosonic Noorderslag) is de eerstvolgende locatie waarop testen mogelijk is. Dit festival vindt plaats van 13 tot 16 januari 2021 en wordt voor het grootste gedeelte digitaal georganiseerd. Het thema van ESNS is The road to recovery, duidend op de huidige coronacrisis en het overwinnen daarvan. Ook de thema’s sociale inclusie en duurzaamheid staan dit jaar hoog op de agenda bij ESNS, ondernemers die binnen deze thema’s actief zijn, hebben een grotere kans op een testplek. Op www.innofest.co vind je meer informatie.

Algemeen directeur van ESNS vertelt waarom het festival nog steeds een interessante testplek is voor ondernemers: “Dat het festival voor het grootste gedeelte online plaatsvindt neemt niet weg dat we een enorme online achterban hebben die als testpanel gebruikt kunnen worden om – online – innovaties mee te testen. Ook is er 150 man crew die werken aan de online omgeving, deze crewleden zijn in te zetten als proefpersonen voor innovaties op het gebied van onder andere voedsel en afval. Verder kijken we naar de mogelijkheden om in de stad Groningen te testen, maar of dat kan is nog niet zeker.”

Over Innofest
In een tijd van uitdagingen die grenzen en generaties overstijgen, zijn bedrijven nodig die zowel voor profit als voor purpose gaan. Als stimuleringsprogramma is Innofest een welkome springplank voor innovatieve ondernemers die impact willen maken. Door in een zo realistisch mogelijke setting te testen halen ondernemers cruciale feedback op om hun producten verder te ontwikkelen. Daarom geven we startups de kans hun prototypes te testen: zowel op festivals en living labs als online. Zo helpt Innofest ondernemers om succesvol de stap naar de markt te zetten, óók in een festivalloze zomer.

Floortje van Aken

Heb je vragen of interesse om jouw prototype te testen tijdens een festival? Meer informatie hierover is te vinden op de website van Innofest. Heb je vergevorderde plannen en wil jij hier eens over praten? Onze adviseur Floortje van Aken denkt graag met je mee. Je kunt Floortje mailen via floortje@ikbendrentsondernemer.nl.