Flinc: nieuwe partner Ik ben Drents Ondernemer

13/09/2018

Ik Ben Drents Ondernemer is een partnership aangegaan met Flinc. We stellen onze nieuwe partner graag aan je voor.

Flinc is dé schakel tussen innovatie en financiering. Wouter de Vries, Ellen Ploeger, Ytsen van der Meer en Bjorn Redmeijer (van links naar rechts op de foto) helpen Drentse innovatieve ondernemers bij het investor ready maken van hun plannen en brengen ze vervolgens in contact met de juiste investeerder(s). Flinc beschikt daartoe over een uitgebreid netwerk van zo’n 300 financieringspartijen, van banken en fondsen tot informele investeerders.

Project NOM

Flinc begon tien jaar geleden als een project van de NOM, bedoeld om meer innovaties van de grond te krijgen. Noordelijke ondernemers met een innovatief concept of met groeiplannen komen vaak niet verder in hun zoektocht naar financiering, doordat ze de expertise missen om toe te werken naar een investor ready business plan, of onvoldoende zicht hebben op de financieringsmarkt.

Innovatieve ondernemers kunnen hiervoor op een laagdrempelige manier bij Flinc terecht voor 1-op-1 ondersteuning. Flinc ondersteunt innovatieve ondernemers ook door hen te verbinden met strategische partners of launching customers. Met succes: inmiddels is Flinc geen project meer, maar structureel ondergebracht bij de NOM.

Ik Ben Drents Ondernemer

Dankzij het partnerschap met Ik Ben Drents Ondernemer is Flinc vanaf nu gemakkelijker bereikbaar voor de Drentse ondernemer. Coördinator Ellen Ploeger van Flinc: ‘Ik Ben Drents Ondernemer is het centrale punt in Drenthe waar elke ondernemer aan kan kloppen voor diverse ondernemersvraagstukken. Wij leveren als partner daarbij onze bijdrage door ondernemers op een laagdrempelige manier verder te helpen met financieringsvraagstukken, maar ook door het netwerk van Flinc en de NOM in te zetten om ondernemers en ondernemingen te helpen groeien. En dat doen we actief, bijvoorbeeld door workshops te organiseren en door partner te zijn van initiatieven als Business Voice Assen, Fund & Grow en de Young Business Award.’

Voorbeelden van workshops:

– From great idea to business in 5 steps (in samenwerking met Pezy Group)

– Business Model Canvas

– AVG, intellectueel eigendom en het belang van contracten

– WBSO & Innovatiebox (donderdag 20 september 2018)

Werkend prototype

Flinc ondersteunt innovatieve ondernemers vanaf het moment dat er sprake is van een werkend prototype tot het moment dat er sprake is van eerste omzetten en de ondernemer graag wil opschalen. Op www.flinc.nl/deelnemers staan voorbeelden van Noordelijke innovaties die door Flinc worden begeleid naar investor readiness, danwel dankzij Flinc met succes een aandeel in de markt hebben veroverd. Zoals bijvoorbeeld de inmiddels gefinancierde innovatieve bedrijven EntrD (www.entrd.nl), SharkMark (www.sharkmark.com) en infraroodstoel HUG (www.hugseat.io).

32 Advies-uren

Ellen Ploeger nodigt innovatieve Drentse ondernemers met ambitie van harte uit contact op te nemen: ‘Flinc is er voor innovatieve ondernemers die hun ambities en groei waar willen maken. Je kunt bij ons terecht voor een adviestraject van 32 advies-uren, waar een eigen bijdrage voor de ondernemer van 250 euro tegenover staat. Onze adviseurs zijn ervaren projectmanagers, bedrijfskundigen, die je onafhankelijk kunnen adviseren over een passende financieringsstructuur en over het verder professionaliseren van businessplannen. Vervolgens brengen wij je in contact met financiers. Deze financiers bieden, naast kapitaal, meestal ook kennis, expertise en een netwerk. Vaak gaat het om gestapelde financieringen.’

Investeerders

Nieuwe investeerders zijn eveneens welkom: ‘Voor investeerders hebben we het portaal FinDit, waar we 24/7 innovatieve plannen onder de aandacht brengen. Investeerders kunnen dan direct contact met de ondernemer opnemen, of bij Flinc aangeven dat er sprake is van interesse.’

Flinc is te vinden op LinkedIn (flinc), Facebook (@flinc), Twitter (@flincteam) en op www.flinc.nl. Mailen kan ook: ploeger@flinc.nl of bellen met 050-5214460.