Geef jouw gasten een onvergetelijke ervaring

02/10/2018

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. En meer dan ooit is er over gebieden informatie beschikbaar, bijvoorbeeld via apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, iets bijzonders dat je pas ziet als je erop gewezen wordt, die maken dat je natuur écht beleeft. Door je gasten te betrekken bij natuur en landschap, bied je ze een unieke natuurbelevenis.

Gastheer van de Drents-Friese Grensstreek

Wil je dat jouw gasten de regio optimaal beleven? Meld je dan aan voor de nieuwe cursus Gasteer/Gastvrouw van het Landschap Drents Friese Grensstreek die op 5 november start. Als Gastheer/Gastvouw van het Landschap weet je wat er in jouw omgeving te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur. Je kent de bezienswaardigheden in je gebied en met name ook de verhalen die daarbij horen. En nog belangrijker: je weet hoe je ze kan doorvertellen aan je gasten. Tijdens het programma wissel je ervaringen uit en ontwikkel je alle benodigde vaardigheden.

Een verhaal maakt een ontmoeting mooi

Bij de nieuwe cursus die in november start, ligt de nadruk op de verhalen in de streek en het vertellen daarvan: storytelling. Een bezoeker zoekt zelf vaak van alles op via websites, sociale media of folders. Als ondernemer kun je hier wat extra’s aan toevoegen, namelijk het verhaal van het landschap.

“Een verhaal maakt een ontmoeting mooi”

De cursus bestaat uit vier modules, die voor al bestaande gastheren ook los te volgen zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om als bestaande gastheer alle modules te volgen. Om als nieuwe deelnemer het predicaat ‘Gastheer van het Landschap’ te krijgen, is het volgen van alle modules een vereiste. De modules vinden plaats op de maandagmiddagen in november van 13:00 (inloop) tot 16:30. Er is altijd een combinatie van een theoretisch gedeelte in de vorm van een workshop, lezing, presentatie en een excursie.

Klik hier voor meer informatie

of

Meld je hier aan