Gemeente Assen zet vol in op ontwikkeling bedrijvenparken

05/02/2019

Nu de economie aantrekt zie je dat veel bedrijven gaan uitbreiden. Asser bedrijven zoeken meer ruimte en ook bedrijven van buiten Assen weten de Drentse hoofdstad te vinden. “Naast ondernemen is het ook prettig wonen en leven in Assen”, verklaart Roald Leemrijse. Als wethouder Financiën, Grondbedrijf, Economische zaken & Werkgelegenheid ziet Leemrijse kansen voor Assen. “Wij bieden ruimte aan bedrijven die willen groeien en zich in Assen willen vestigen.”

We staan op het bedrijventerrein Messchenveld bij het in aanbouw zijnde pand van de KFC naast de concullega McDonalds. De uitbreiding van het ‘foodcourt’ op bedrijventerrein Messchenveld is slechts een van de ontwikkelingen. “Voor volgend jaar staan alweer diverse bouwplannen gepland. Zo gaat Zorginstelling Interzorg hier een groot facilitair centrum bouwen en Burgerhout BV voegt haar vestigingen in Groningen en Assen samen in een nieuw te bouwen fabriek voor rookgasafvoeren.”

A28
Naast Messchenveld geeft Assen kavels uit op bedrijventerrein Peelerpark en sinds kort ook op het Werklandschap Assen-Zuid. Alle drie de bedrijventerreinen zijn ruim en groen opgezet en grenzen aan de A28. “Doordat de snelweg om Assen heen loopt hebben we veel mooie zichtlocaties. De verdubbelde N33 is ook echt een aanwinst voor Assen en biedt een goede verbinding met Duitsland.”

Werklandschap Assen-Zuid
“De ontwikkeling van Werklandschap Assen-Zuid heeft enige tijd stilgelegen, maar nu de economie aantrekt is daar ook weer belangstelling voor”, vertelt Leemrijse. “In het Werklandschap hebben we oog voor het landschap. DCB Energy Hub is een van de belangstellenden. Hiermee krijgen we een tankstation waar naast traditionele brandstoffen ook veel andere vormen van energie kunnen worden afgenomen, zoals elektrisch laden, LNG (aardgas), CNG (schone fossiele brandstof). Ook krijgt dit station als een van de eerste stations in Noord-Nederland een waterstof-tankpunt. Naast het tankstation komen er ook voorzieningen voor truckparking, en er is ruimte voor snelweghoreca. Ook het logistiek centrum van Tuinland BV heeft belangstelling voor Assen-Zuid. Daar zijn we blij mee.”

Begeleiding
“Allereerst goede begeleiding”, reageert Leemrijse op de vraag wat bedrijven die zich in Assen willen vestigen kunnen verwachten. “Als een bedrijf zich bij ons meldt proberen wij zo goed mogelijk de vraag te beantwoorden. We begeleiden het proces en zorgen voor contacten met het Asser bedrijfsleven. Dat wordt enorm gewaardeerd. Daarnaast zijn er diverse bedrijfsregelingen waarvan gebruik gemaakt kan worden en voor het vinden van goed personeel werken wij samen met Werkplein Drentsche Aa.”

Leefklimaat 
“Belangrijk ook is dat Assen veel goede voorzieningen heeft, zoals scholen, sportgelegenheden, een gezellige binnenstad en culturele voorzieningen”, vervolgt Leemrijse. “Er zijn nog voldoende grote, middelgrote en woon/werk-kavels beschikbaar. Bedrijven zijn welkom in Assen!”