Gewoon doen! Hoe een Camping internationaal actief is!

08/10/2018

Camping de Berken ontving al buitenlandse gasten, maar wilde dit vergroten door meer gasten uit Duitsland en Engeland te trekken. Door middel van subsidie via ikbendrentsondernermer hebben zij de gehele website en boekingsstraat kunnen laten vertalen.

  • Wat biedt Camping de Berken?

Camping de Berken is een recreatiebedrijf met uitstekende voorzieningen voor jong en oud. Zo hebben wij een binnenspeeltuin en een uitstekende ligging vlakbij het natuurgebied Drouwenerzand. Veel van onze kampeerplaatsen zijn voorzien van kunstgras in de voortent, waardoor het gras altijd groen is en men niet in de modder loopt in de loop van het seizoen. Privé sanitair met douche, wc en wastafel is ook iets wat wij aan kunnen bieden aan onze gasten, naast ons gemeenschappelijke sanitair. Sanitair wordt bij ons standaard 3 tot 4 keer per dag schoongemaakt. Tot slot zijn wij een familiebedrijf wat zich uit in het feit dat onze organisatie erg toegankelijk is voor gasten door onze persoonlijke sfeer. Al met al kunnen wij hiermee een compleet pakket aanbieden aan onze gasten!

  • Wat was de aanleiding voor de subsidieaanvraag, wat was de ambitie en naar welk land wilde u starten/uitbreiden qua export?

We wilden meer gasten zien te werven uit Duitsland en andere Engelstalige landen. Hiervoor hebben we de gehele website laten vertalen, inclusief boekingsstraat. Zo kunnen we aansluiten bij verschillende partners in Drenthe om de buitenlandse gast beter te bedienen.

  • Waarom heeft u gekozen voor een subsidie via ikbendrentsondernemer?

Dit was laagdrempelig en bekend binnen de Drentse vrijetijdseconomie. De laagdrempeligheid uit zich simpelweg in het feit dat het aanvragen van de subsidie niet dagen tijd kostte. Verder zijn wij als bedrijf actief betrokken binnen de regio en zijn wij onderdeel van veel netwerkclubs of samenwerkingsverbanden. Op deze manier is het platform ikbendrentsondernemer en haar mogelijkheden bij ons onder de aandacht gekomen.

  • Wat is het verschil voor en na de subsidie in uw bedrijf in termen als internationale omzet, winst, inzichten, klanten, handel, leads, etc. en welke kennispartner heeft u ingeschakeld?

Door de subsidie hebben we nu een volledig vertaalde website in zowel Engels als Duits. Dit is gedaan door vertaalbureau FundaLingua waar wij erg tevreden over zijn. Keiharde resultaten zijn er nog niet. Dit is te vroeg om te zeggen. Zoiets gaat niet van het ene op het andere seizoen. Hiervoor hebben we onszelf minimaal 3 – 5 jaar gegeven. Toch denken wij een stap in de goede richting gezet te hebben door beter bereikbaar te zijn voor de buitenlandse gast. Verder draagt de subsidie bij aan onze concurrentiekracht binnen de regio. Ook versterkt het de samenwerkingsverbanden richting het trekken van buitenlandse recreanten naar Drenthe.

  • Waar staat uw bedrijf over 5 jaar op het gebied van export en wat heeft u een hulpvraag in de zin van een contact met een andere ondernemer die al exporteert richting een bepaald land, een expert die u zoekt, enz.?

Over 5 jaar hoop ik dat we vooral buiten het hoogseizoen meer door Duitse en Engelstalige gasten gevonden worden die ook op zoek zijn naar rust en comfort in het prachtige Drenthe. 5% van de omzet zou heel mooi zijn. Om dit doel te bereiken blijven wij benchmarken met collega bedrijven over de buitenlandse gast.

  • Heeft u tips voor andere ondernemers die willen exporteren?

Samenwerken en gewoon doen! Er liggen heel veel kansen in vooral Duitsland waaraan we Drenthe kunnen laten zien. Door samen met anderen simpelweg de handen uit de mouwen te steken kunnen we deze kansen optimaal benutten!