Health Hub Roden krijgt de ruimte

27/02/2018

Health Hub in Roden krijgt de beschikking over een veel groter pand. Dankzij de provincie en de gemeente kan het initiatief blijven groeien.

Health Hub is een instelling waar zo’n zeventig organisaties en bedrijven samenwerken aan ontwikkelingen en innovaties in de medisch-technologische sector. Health Hub heeft zich sinds 2016 stormachtig ontwikkeld en heeft nu een wachtlijst van ongeveer twintig nieuwe bedrijven die zich willen aansluiten. Dat kan niet op de huidige plek.

Provincie en gemeente vinden het belangrijk dat het kennis- en ontwikkelcentrum zich volop kan blijven ontwikkelen en willen daarom het voormalige Resatopand aan de 1e Energieweg aankopen en verbouwen. Hoeveel dat gaat kosten is nog niet duidelijk. In het pand moeten circa tachtig werkplekken ingericht kunnen worden. Dat is inclusief startende initiatieven. In het pand kunnen dan naar schatting honderd mensen aan het werk.

Health Hub Roden zit als een spin in het web van de medische technologie en het gezond ouder worden. Via de instelling hebben ondernemers, medische instellingen, scholen en overheid contact met elkaar om ervoor te zorgen dat de medische technologie ontwikkeld wordt die nodig is om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Het gaat door voor het grootste medische technologienetwerk van Nederland.

Het is opgezet door de provincie Drenthe en Groningen, de Hanzehogeschool, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Regio Groningen-Assen, ISD Noordenkwartier en gemeente Noordenveld. Nu zit Health Hub nog aan het Oosteinde in Roden, waar eerder Cordis zat. Het opzetten van Health Hub is bedacht om de gevolgen van de sluiting van Cordis (medische producten) te verzachten.

Door: BERND OTTER RODEN

Bron: DVHN