Heel Drenthe Pitcht: Fortepiano

08/11/2019

Iryna Bondarenko is pianodocent. Onderhaar bedrijfsnaam Fortepiano geeft Bondarenko pianoles aan volwassenen en kinderen.

NOORDBIZZ 2019-3 Fortepiano-IMG_0610

“Muziek is mijn leven en pianolesgeven is mijn passie. Ik treed regelmatig op, vooral in kerken, als begeleiding van koren en instrumenten en ik geef ook soloconcerten. Ik kreeg mijn eerste piano op mijn vijfde. Als jong meisje ben ik getest op muzikaal gehoor, – geheugen en ritmegevoel en op mijn eenentwintigste studeerde ik universitair af op piano en muziek. Ik heb dertig jaar in de Oekraïne als pianodocent en concertmeester gewerkt. In Nederland zet ik mijn talenten ook in door het geven van pianolessen. Met hulp van De Drentse Zaak kreeg ik de kans om als zzp’er te starten als pianodocent. Ik geef nu les bij Podium Zuidhaege in Assen. Door middel van een muzikale scan breng ik ook het talent van mijn leerlingen in beeld om de lesmethode af te stemmen op de leerling. Ik leer kinderen noten lezen en ook improviseren. Ook bereid ik leerlingen voor op het toelatingsexamen voor het conservatorium.”

www.fortepiano.nu