Heel Drenthe Pitcht – Mayan Chocolate

04/02/2019

Melvyn Gisolf begon een half jaar geleden met het maken van rauwe chocolade. “Ik wilde mijn eetpatroon aanpassen om wat kilo’s kwijt te raken, maar ik lust graag chocolade.” In normale chocolade zit 50% suiker dus ging Gisolf op zoek naar een alternatief om zelf chocolade te maken en stuitte op het concept rauwe chocolade. “Na wat experimenteren kwam daar iets heel lekkers uit.” Dus besloot Gisolf zijn product in de markt te zetten: Mayan Chocolate werd geboren.
Gisolf is geboren in Honduras. “Een gedeelte van Honduras lag in het rijk van de Maya’s en zij waren de eerste cacaotelers. Ik vind het mooi om vanuit mijn roots daar iets mee te doen. Daarom heb ik gekozen voor de naam Mayan Chocolate.”

Onder de naam Mayan Chocolate verkoopt Gisolf rauwe biologische chocolade. “Rauw betekent dat het niet boven de 40 graden is verhit. Door het langzame smeltproces blijven veel goede eigenschappen en smaak behouden. Ik gebruik alleen biologische grondstoffen. In mijn chocolade verwerk ik 11 procent honing, dat is omgerekend ongeveer 9 procent suiker. Het resulteert in chocolade met een diepe intense smaak die niet bitter is.”

Het assortiment bestaat uit traditionele blokjesrepen, gevulde staven en chocolade in vormen als een hart of legoblokken. De chocolade is verkrijgbaar met verschillende vullingen. Mayan Chocolate is online te koop.

www.mayanchocolate.eu