Heel Drenthe Pitcht – Vacuload

04/02/2019

Wim van der Hilst uit Eelde heeft ruim twintig jaar ervaring in het leveren van industriële vacuumconveyers. In september vorig besloot hij, met een netwerk van specialistische bedrijven, voor zichzelf te beginnen en is hij met zijn bedrijf Vacuload importeur voor de Benelux van vacuumconveyors van de Duitse fabrikant Lutena Vakuum.
“Een vacuumconveyer is een soort hyperloop voor bulkstoffen, vergelijkbaar met een industriële stofzuiger waarmee je bulkstoffen kunt transporteren, zoals poeders, granulaat en suikers, maar ook koffiebonen, moertjes of zelfs vleesklompen. Een bakkerij krijgt bijvoorbeeld het graan in bigbags aangeleverd. Dat moet dan naar de productiemachine of een menginstallatie. Door middel van een
vacuümbuizenstelsel, in combinatie met een filtersysteem, wordt het product stofvrij getransporteerd”.

Van der Hilst levert de machines aan kleine tot grote industriële bedrijven in de chemie-, pharma- en foodindustrie. Van een bakkerij, een petfood- en gelatinefabriek tot een chemiereus. De range vacuumconveyers die Van der Hilst levert kunnen 250kg tot 9000 kg per uur aan stoffen transporteren tot over een afstand van 70 meter. “Het is specialistisch werk. Er zijn altijd verschillende parameters, wensen en eisen waardoor ik altijd maatwerk moet leveren. Ik vind het mooi om samen met de technische dienst van een bedrijf een zo efficiënt mogelijke installatie te leveren.”

www.vacuload.com