Hét compliment van Drenthe is voor Stichting Ouderenvervoer Norg

08/12/2021

Hét compliment van Drenthe gaat dit jaar naar Stichting Ouderenvervoer Norg! De vrijwilligers van de stichting werden door de jury verrast met een bedrag van 3000 euro, waarmee de stichting iets extra’s kan doen.

Stichting Ouderenvervoer Norg vindt dat iedereen actief mee moet kunnen doen aan de maatschappij. Vervoer mag daarvoor nooit een belemmering zijn. Al 25 jaar zetten de vrijwilligers zich in voor de passagiers – 55+, met of zonder beperking – die niet zelfstandig kunnen reizen. De bus is voorzien van een rolstoellift om de mogelijkheden te vergroten.

Aanmoedigingspluim

De andere vier finalisten Aan de slag/#Meedoen Hoogeveen, Acanthis, Stichting Voedseltuin Emmen en Stichting Paardensport Gehandicapten Meppel ontvingen een aanmoedigingspluim van 500 euro.

Hét compliment van Drenthe

Met ‘Hét compliment van Drenthe’ zet de provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje en geeft het hen een kans geven om wat extra’s te doen. In 2021 is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘inclusie’, een thema uit de Sociale Agenda Drenthe. De Sociale Agenda Drenthe draait om het gezond, gelukkig en veilig opgroeien in de provincie en om gelijke kansen voor iedereen.

‘Sociaal en levendig Drenthe’

Gedeputeerde Hans Kuipers benadrukt blij te zijn met alle vrijwilligers in Drenthe. “Er zijn zoveel Drenten die zich belangeloos inzetten voor anderen – vrijwilligers zijn echt van betekenis! Juist deze mensen zorgen ervoor dat activiteiten dóór kunnen gaan. Zonder vrijwilligers, geen bruisend Drenthe. Want samen zorgen we voor een sociaal en levendig Drenthe.”