Hoe bedrijven in Assen blijven verrassen

24/07/2019

In de 59 jaren dat het CCA bestaat, hebben we al diverse prachtige bedrijven mogen bezoeken. Toch is het elke keer weer een verrassing als een bedrijf meer aspecten heeft dan men bekend mee is. Naast de andere mooie activiteiten en bezoeken dit voorjaar, sprongen de bijeenkomsten bij BPZ en in de moestuin bij Hotel van der Valk met dr. Hans de Graaf eruit. Hieronder een kort verslag.

BPZ
Wij denken deur BPZ ‘denkt deur’ en dat is niet zomaar een leuke kwinkslag naar de handel in deuren of de Drentse roots, maar geldt voor alles wat dit bedrijf doet. Niet stoppen bij de opdracht maar meedenken en liever nog; doordenken. Zo werden we op 18 maart jl. verwelkomt met een heuse BPZ – CCA vlag in de mast. Voor de deur van het kenmerkende pand waar Uitgeverij van Gorcum zich jaren bevond. Binnen is hier geen spoor meer van terug te zien in het pand, dat met smaak is ingericht. BPZ blijkt een echt familiebedrijf met humor en aandacht voor de (internationale-) klanten maar zeker ook voor haar medewerkers. Iedereen is betrokken bij de toekomst van het bedrijf en profiteert financieel mee als het goed gaat. Vader en zoon vertellen het bedrijfsverhaal met humor. Na een rondleiding langs alle geavanceerde machines voor het maken van diverse soorten deuren en kozijnen, komen we onder de indruk weer terug voor het buffet. Het enthousiasme spat er vanaf, wat een mooie, sociale aanwinst voor Assen!

Breinlijnen in de moestuin van Hotel Van Der Valk
De bijeenkomst op 3 juni jl. werd gehouden in de zonovergoten moestuin van Hotel Assen, waar directeur Rob van der Valk gepassioneerd uitleg gaf over het hoe en waarom van zelf groenten en kruiden kweken. De manier waarop dit hier gebeurt, is een goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zo werd duidelijk. Aansluitend verzorgde de schrijver van het boek ‘Breinlijnen’ en- zoals hij zichzelf noemt – de Brain Tweaker uit Assen, Hans de Graaf, een interessante en bij tijd en wijle ontroerende lezing over de relatie tussen je brein, je lichaam en je bedrijf. Het was een verfrissend betoog dat leidde tot veel vragen en tot interessante gesprekken tijdens de netwerkborrel waarmee de bijeenkomst werd afgesloten. Ook deze werd in de moestuin geserveerd en Van der Valk liet de dranken vergezeld gaan van heerlijke happen waarin zelf verbouwde groenten waren verwerkt en die waren gedecoreerd met eetbare bloemen. Rond de klok van zeven kwam een einde aan een geslaagde clubbijeenkomst op deze bijzondere buitenlocatie.