Hoe dementievriendelijk is jouw bedrijf?

10/07/2019

Om de inwoners van Drenthe met dementie zo lang mogelijk een waardig en zelfstandig leven te kunnen bieden, maakt de provincie Drenthe zich de komende vier jaar sterk voor een dementievriendelijke provincie. En jij kunt daar met jouw bedrijf een steentje aan bijdragen.

Dementie is volksziekte en doodsoorzaak nummer één. In Drenthe leven naar schatting 9000 mensen met dementie en omdat we steeds ouder worden stijgt dat aantal elk jaar. Naast ouderen worden ook mensen op jongere leeftijd geconfronteerd met deze ziekte. Als bedrijf krijg je daarom steeds vaker te maken met dementie. Zowel bij klanten als bij medewerkers en door het toenemend aantal mantelzorgers dat binnen jouw bedrijf actief zijn. Daarom wil de provincie de komende jaren inwoners, overheden én bedrijven meer bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving, om dementie te herkennen, en ook om iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Samen Dementievriendelijk Drenthe biedt trainingen aan, organiseert bijeenkomsten en ondersteunt campagnes voor medewerkers, bewoners en ondernemers. Tijdens de training leer je hoe je dementie kunt herkennen en hoe om te gaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Je oefent met voorbeelden uit de praktijk. Als bedrijf kun je een certificaat + sticker om te laten zien dat jouw bedrijf dementievriendelijk is ingericht.

Wil je weten wat Dementievriendelijk Drenthe voor jouw bedrijf kan betekenen, wil je een training volgen of organiseer jij een evenement dat raakt aan de doelstelling van Dementievriendelijk Drenthe? Neem dan contact op met de contactpersoon binnen uw gemeente of kijk op www.samendementievriendelijk.nl/drenthe.