ICT Partners Noord: focus en overtuiging

23/04/2019

Onder de vlag van ICT Partners begon Arjen Visser samen met Rudi Rondhuis ruim vijf jaar geleden ICT Partners Noord. De toevoeging ‘Noord’ is bewust gekozen: “Wij zijn echt een autonome noordelijke club.”

Arjen Visser (47) groeide op als boerenzoon in Sloten en werkte voordat hij ging studeren een paar jaar bij een landbouwmechanisatiebedrijf. “Ik kwam dagelijks met zwarte handen thuis”, vertelt hij lachend. Voor zijn studie (bedrijfskunde) kwam Visser in Groningen terecht waar hij inmiddels 25 jaar woont. Eenmaal afgestudeerd werkte Visser bij diverse IT-dienstverleners waar hij opmerkte dat er vaak te weinig focus was. Volgens Visser en Rondhuis was er op het gebied van IT-infrastructuur ruimte voor een partij met bovengemiddelde kennis. “Vanuit die overtuiging zijn wij gestart en inmiddels gegroeid tot een club met dertig consultants en nog steeds groeiend.”

Betrokken

“Vanuit onze vestiging in Paterswolde richten wij ons op de drie noordelijke provincies. Wij zijn ook actief lid van Samenwerking Noord waarin we met noordelijke (semi-) overheidsdiensten en private clubs de noordelijke IT-economie sterker willen maken”, vertelt Arjen Visser. “Dat vind ik als noorderling mooi om bij betrokken te zijn. Als je ziet wat wij aan kennis in de regio hebben, kunnen we veel meer doen.”

Functionaliteit

Klanten als het UMCG, DUO, de RDW en verschillende gemeenten weten ICT Partners Noord te vinden om werkplekken en infrastructuren opnieuw vorm te geven, te migreren naar Office365 en om bijvoorbeeld fusietrajecten te begeleiden waarbij ICT-systemen in elkaar geschoven moeten worden. En dat altijd vanuit de vraag: hoe krijg je de functionaliteit zo werkbaar mogelijk bij de gebruiker. “We doen naast het doorontwikkelen van de infra kennis ook veel aan het ontwikkelen van onze soft skills om klanten mee te nemen in de veranderingstrajecten die wij begeleiden.”

Impact

“Hoe mooi zou het zijn om een club te runnen zoals je zelf wilt en die impact heeft?  Vanuit dat droombeeld zijn we vijf jaar geleden ICT Partners Noord gestart en ik kan inmiddels zeggen dat we goed op weg zijn”, concludeert Visser, “Wat wij voor elkaar hebben gekregen is dat we een gelijkwaardige groep hebben waar kennis gedeeld en opgebouwd wordt. Dat is essentieel om voorop te kunnen blijven lopen. We hebben een platte organisatiestructuur waar het teamgevoel belangrijk is. Wij vertellen onze consultants niet wat ze moeten doen, want dat weten ze zelf veel beter. Met dertig mensen in dienst hebben wij een ontiegelijke bak kennis in huis en kunnen we veel projecten aan. En door onze overhead en bijbehorende kosten onder controle te houden zijn wij ook nog eens behoorlijk concurrerend.”

www.ict-partners.nl