In het Drentse zonnetje: Hadders Media uit Emmen

15/01/2021

Met enige regelmaat zetten wij een Drents bedrijf of een Drentse ondernemer in het zonnetje. Deze keer is het de beurt aan Hadders Media uit Emmen. Eigenaar Otto Hadders is al vijftien jaar actief als professioneel videograaf. Naast bedrijfsfilms verzorgt Hadders – in verband met corona – tegenwoordig veel livestreams van uitvaarten en huwelijken.

Vanuit zijn passie voor videografie begon Otto Hadders in 2005 zijn eigen videobedrijf. Daarvoor was hij – ook als ondernemer – jarenlang actief in de financiële dienstverlening. In die sector voelde hij zich steeds minder thuis: “Ik ben dienstverlenend en klantgericht en kon mij op den duur niet meer vinden in het provisiegericht werken. Voor het geld had ik beter in de financiële dienstverlening kunnen blijven, maar plezier hebben in mijn werk en daarbij anderen helpen maken mij een tevreden mens.”

Streamen

Hadders heeft altijd een voorkeur gehad voor video. “Ik ben vanaf mijn achttiende bezig met filmen. Toen een bevriend stel ging trouwen vroegen ze mij om hun bruiloft te filmen. Zo ben ik er ingerold.” Inmiddels heeft hij niet alleen bijna vijfhonderd bruiloften gefilmd, maar ook allerlei zakelijke video’s geproduceerd. Denk aan bedrijfsfilm en promotie- en instructievideo’s. Door de coronacrisis en de beperkende maatregelen mist Hadders een groot aantal opdrachten. Ondernemer als hij is heeft hij zich verder gespecialiseerd in het live streamen van (bedrijfs)evenementen, bruiloften en uitvaarten. “Daar bleek vraag naar te zijn. Ik heb geïnvesteerd in apparatuur om het technisch goed en betrouwbaar te kunnen uitvoeren, ook op afgelegen locaties zoals een natuurbegraafplaats. Livestreamen is in deze coronatijd dé oplossing. Ik stream nu vooral veel uitvaarten. Veel huwelijken zijn in eerste instantie uitgesteld.”

Drenthe

Werken doet Hadders door het hele land. “Vanwege het reizen zou het misschien praktischer zijn om meer centraal te wonen, maar ik voel me thuis in Drenthe. Ik heb het hier naar mijn zin en geen behoefte om weg te gaan.” Ondernemen in Drenthe vindt Hadders echter niet altijd makkelijk. “Ik word meer geboekt buiten de regio. Het kost hier meer moeite om mijn producten aan de man te krijgen. Ik heb vaak op beurzen gestaan om mijn dienstverlening te promoten. In het noorden vindt men mij vaak ‘best duur’ terwijl ik op beurzen in het westen hoor dat mijn prijzen heel redelijk zijn.”

Ook merkt hij dat mensen in het noorden iets gereserveerder is. “Bijvoorbeeld als het gaat om het livestreamen van een uitvaart: ‘Een camera erbij. Mot dat nou?’ Maar waar eerst sceptisch wordt gereageerd zijn veel mensen na het zien van de beelden juist weer enorm enthousiast”, vertelt Hadders. “Onlangs bracht een klant persoonlijk een grote bos bloemen. Zijn kinderen hadden erop aangedrongen om de uitvaart van zijn vrouw te filmen. Dat bleek voor hem van onschatbare waarde en helpt hem bij de verwerking. Daarvoor wilde hij mij persoonlijk bedanken. Dat vind ik mooi. Mijn werk gaat soms verder dan alleen het faciliteren van een technische oplossing.”

Droom

Dromen en ambities heeft Hadders nog genoeg. “Ik wil in Drenthe en in het noorden de belangrijkste aanbieder van livestreams bij uitvaarten worden. Ik vind het plezierig werk en ik merk dat je mensen echt van dienst bent. Daarnaast droom ik er regelmatig van om in Zuid-Afrika een wildlifedocumentaire te maken!”

Wil je meer weten over het livestreamen van uitvaarten? Kijk dan op: www.uitvaartlive.online
Voor informatie over de andere werkzaamheden van Otto Hadders kun je terecht op www.haddersmedia.nl