Innofest- Het festival als living lab voor jouw innovatie.

06/12/2018

Negen van de tien innovaties faalt. Daarom zijn we partner van Innofest, een innovatiestimuleringsprogramma dat het succes van innovatieve ondernemers vergroot door hen een kans te geven op een festival te testen. Innofest begeleidde zo’n 106 testcases uit zeven verschillende sectoren. Volgens onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen gaan geteste innovaties daadwerkelijk sneller en efficiënter door de innovatiefunnel. Vanaf nu kun je jouw prototype weer inschrijven voor het nieuwe jaar.

Inschrijven

Innofest ziet festivals als tijdelijke samenlevingen, met hun eigen energievoorziening, waterinfrastructuur, afval, voedsel, logistiek en duizenden eindgebruikers van innovatie; de festivalbezoekers. Door prototypes te testen op een festival halen ondernemers cruciale feedback op, bouwen aan hun trackrecord en netwerk en leggen ze contacten met potentiële klanten. Meer dan honderd innovaties werden al op een festival getest, variërend van mobiele stroomvoorzieningen, een pop-up verzekering, circulaire waterinnovaties, een app die geluidsbeleving meet en alternatieven voor single-use plastic.

In 2016, 2017 en 2018 heeft Innofest in totaal 106 testcases begeleidt in zeven verschillende sectoren; water, energie, circulaire economie, voeding, technologie, gezondheid en sociale innovatie. De testcases zijn uitgevoerd in samenwerking met zo’n 130 startups, MKB’ers en onderwijsinstellingen, op tien verschillende festivals en haalden samen zo’n 150 keer de media. Recent onderzoek uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen wijst uit dat Innofest ondernemers helpt om sneller en efficiënter van prototype naar succesvol product te komen. 100% van de Innofest-alumni zegt dat de test de naamsbekendheid heeft vergroot, 80% hebben een nieuw klantensegment aangeboord en 70% heeft door de test met Innofest zijn of haar ondernemerschapsvaardigheden verder ontwikkeld. Mede hierdoor ontving Innofest in 2017 de Grand Jury Prize bij de European Enterprise Promotion Awards. Kijk voor meer informatie op www.innofest.co.