Smart Industry

Volgens de Implementatieagenda 2018-2021 moet Nederland in 2021 het meest flexibele en het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa hebben, maar hoe ziet de Fabriek van de Toekomst eruit? Ben jij met jouw bedrijf op de goede weg, wat doen andere bedrijven in jouw sector, en wat zijn de volgende stappen die je moeten nemen om een echte Smart Factory te worden? Op deze vragen krijg je een antwoord als je meedoet aan het Smart Industry Assessment. Concreet, praktisch, en opgetekend uit de praktijk.

Meetlat, routeplanner en benchmark
De functie van het Smart Industry Assessment is drieledig. Het assessment is een meetlat om te kijken hoe jouw bedrijf ervoor staat, het is een routeplanner om vast te stellen naar welk level je wilt groeien en welke stappen je daarvoor moet zetten. Daarnaast is het een benchmark om jouw bedrijf te vergelijken met de markt. Het Smart Factory Assessment helpt jouw bedrijf om een meerjarenplan op te stellen om kansen te benutten die Industrie 4.0 biedt. Het assessment biedt een kapstok en belangrijke input om een eigen 4.0-roadmap ontwikkelen. Het Smart Industry Assessment is bedoeld voor alle soorten productiebedrijven in de maak- en procesindustrie.

Online
Het invullen van het assessment kost tijd en is niet eenvoudig, maar daar krijg je wel wat voor terug. Om het assessment te doen, ga je naar: www.smart-industry-assessment.nl

Wat is Smart Industry?
‘Smart Industry’ of Industry 4.0 is de toekomst. Door ontwikkelingen op het gebied van ICT en productietechnologie digitaliseren apparaten, productiemiddelen en organisaties zich steeds verder. Slimme industrieën zijn efficiënt en kunnen flexibel produceren. Via het ‘internet of things’ worden nieuwe ICT- en productietechnologieën onderling verbonden en ontstaan nieuwe businessmodellen, sectoren en nieuwe manieren van produceren. Vooroplopen in digitalisering van de industrie is cruciaal voor werkgelegenheid, toekomstige economische groei en een duurzame industrie. Smart Industry verandert onze industrie radicaal. Ook in Drenthe.

Smart in Drenthe
Een goed voorbeeld van Smart Industry of Industry 4.0 vinden we in Drenthe. Technologies Added in Emmen is de eerste Smart Factory in Nederland waar gelijkgezinde bedrijven onder één dak produceren. De ‘shared smart factory’ is gevestigd in de voormalige Philips armaturenfabriek in Emmen, en is toegankelijk voor kleinere bedrijven zoals startups en MKB-bedrijven. Bij Technologies Added werken de deelnemende bedrijven samen om het productiesysteem steeds slimmer en efficiënter te maken.

Voor meer informatie over Smart Industry zie: www.smartindustry.nl.