Succesverhalen

De Nacht van de Innovatie

Donderdag 16 maart 2017 vond de Nacht van de innovatie plaats. Ondernemers, studenten en creatievelingen hebben samen met de provincie Drenthe nagedacht over de vraag hoe het Drentse bedrijfsleven meer kan innoveren. Hieruit is de Akte van Hoogeveen gekomen. Er zal komend jaar door de Provincie hard gewerkt worden om Drenthe meer te laten innoveren!

Werknemers uit de hele wereld komen naar Drenthe voor werk

Wij vinden het leuk om games te maken die we zelf ook leuk vinden om te spelen. Wij zijn al jaren gevestigd in Assen, omdat hier alles lekker dichtbij voor ons is, maar onze games zijn net als onze personeelsleden wereldwijd. Team6 Game Studios maakt voor alle consoles spellen, maar merken dat health games en andere virtual reality simulaties steeds populairder worden omdat ze mensen bewust maken van dingen.

Een traditioneel familiebedrijf die elke keer weer bezig is met ’the next step’

Een familiebedrijf dat al jaren actief is in Drenthe en inmiddels al drie generaties verder, welke zich continu heeft doorontwikkeld. Een bedrijf dat wereldwijd zaken doet, maar graag thuis komt in de rustige en creatieve omgeving van Drenthe. Onlangs hebben zij in de vertrekhal van Amsterdam Airport Schiphol een innovatieve klok geplaatst. Bekijk hier hoe Tolner er naar streeft om elke keer maar weer foutloos evenementen te verslaan en daarnaast druk bezig is met ‘the next step’.

Duurzame energie, we moeten er allemaal aan geloven

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in duurzame energie en wil laten zien dat duurzaam niet duur hoeft te zijn. Voor de NAM maken wij boorplatformen op duurzame energie en zijn nu bezig een vakantiepark in Drenthe energie neutraal te maken. Daarnaast vindt Cedel BV het heel erg belangrijk om kennis uit te wisselen, vandaar dat er een leraar 1,5 dag in de week bij ons werkt en zo praktijkkennis kan uitwisselen met zijn studenten.