Innovatief bouwbedrijf Van den Berg Isolatie uit Borger ontvangt € 5000,- voor groeiplannen van programma Ik ben Drents Ondernemer.

11/09/2018

Van links naar rechts: Anton Jansen, Herwin van den Berg, Anne Marie Verkade-Diphoorn en Bianca Grote Beverborg

Per 1 juli is de nieuwe grotere innovatievoucherregeling van kracht geworden onder de vlag van Ik Ben Drents Ondernemer.

Al deze zomer hebben Herwin van den Berg en Anton Janssen van het bedrijf Van den Berg Isolatie een nieuw concept business plan voor het innovatiebedrijf Prefab Isolatieschil BV kunnen indienen voor een voucheraanvraag voor de uitgebreide regeling. Voor het schrijven van dit businessplan hebben de heren het bedrijf Kiemkr8 ingeschakeld. Dit Drentse bedrijf wordt gerund door Anne Marie Verkade-Diphoorn en Bianca Grote Beverborg.  Kiemkr8 helpt ondernemers bij het uitwerken van hun ideeën tot gedegen businessplannen. Zo wil Kiemkr8 ondernemers helpen groeien.

De Provincie Drenthe stimuleert het inhuren van dit soort expertise door middel van een voucher regeling. Sinds juli is er naast de regeling waarbij ondernemers €2.000,00 ontvangen, een toegevoegde regeling waarbij ondernemers tot maximaal €5.000,00 subsidie kunnen ontvangen. Herwin en Anton zijn een van de eerste ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de nieuwe regeling.

Herwin: “Ons bedrijf werkt landelijk nauw samen met grote aannemers aan de nieuwbouw van energiezuinige woningen en in de huidige vorm kunnen we de vraag niet aan. We hebben een nieuw concept ontwikkeld waarmee we kunnen groeien. Dat is goed tegen de woningnood, goed voor het milieu en ook voor de werkgelegenheid in Drenthe. Om onze ideeën uit te werken en te komen tot een goed doordacht businessplan voor ons nieuwe bedrijf Prefab Isolatieschil hebben we hulp ingeschakeld. Dat levert ons nieuwe inzichten op en een goed businessplan waarmee we investeerders kunnen benaderen. Door de voucher krijgen we tot maar liefst € 5.000,00 van de investering in ons businessplan nu vergoed”.

Afgelopen vrijdag is door Kiemkr8 het definitieve Businessplan voor Prefab Isolatieschil BV aangeboden aan van den Berg Isolatie.