Internationale kansen op gebied van virtual- en augmented Reality!

08/10/2018

Software- en contentontwikkelingsbedrijf Provrex liet een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren via ikbendrentsondernemer.nl. Voor deze subsidie exporteerde het bedrijf nog niet en inmiddels haalt het bedrijf zo’n 2% van hun omzet uit het buitenland. Lees hieronder het verhaal van Provrex over de impact van het aanvragen van een Subsidie Internationaal Ondernemen via Ikbendrentsondernemer.nl

  • Wat biedt Provrex?

Provrex ontwikkelt industriële software en content wat gebruikt wordt binnen industrie, technisch onderwijs/educatie en zorg. USP’s zijn de unieke maatwerk softwareprojecten waarbij gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologie betreffende scans. 3D video/foto en 3D-animatie. Daarnaast is Provrex ondertussen uniek in innovatieve slimme software voor binnen de zorg. Directeur. Provrex ontwikkeld industriële software/content dat gebruikt wordt binnen industrie en technisch onderwijs/educatie en zorg. USP’s zijn de unieke maatwerk softwareprojecten met gebruikmakende van de nieuwste technologie betreffende scans, 3d video/foto en 3d animatie. Daarnaast is Provrex ondertussen uniek in innovatieve slimme software voor binnen de zorg.Mijn

  • Wat was de aanleiding voor de subsidieaanvraag, wat was de ambitie en naar welk land wilde u starten/uitbreiden qua export?

Aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek was om Provrex inzicht te geven in de haalbaarheid van haar exportambities. Daarnaast zijn de internationale marktkansen op basis van een globale externe analyse in kaart gebracht. Het onderzoek is niet naar/binnen een specifiek land uitgevoerd maar internationaal in het algemeen omdat de producten van Provrex grenzeloos zijn.Aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek was om Provrex inzicht te geven in de haalbaarheid van haar exportambities. Daarnaast zijn de internationale marktkansen op basis van een globale externe analyse in kaart gebracht. Het onderzoek is niet naar/binnen een specifiek land uitgevoerd maar internationaal in het algemeen omdat de producten van Provrex grenzeloos zijn.

  • Waarom heeft u gekozen voor een subsidie via ikbendrentsondernemer?

Er is gekozen voor ikbendrentsondernemer omdat Drenthe de mogelijkheid geeft om startup’s/beginnende bedrijven gebruik te laten maken van een kennisleverancier zodat Provrex gestimuleerd wordt tot internationale groei, tot innovatie of het creëren van een nieuwe afzetmarkt. Ikbendrentsondernemer kan een goede partner zijn voor Provrex, omdat Provrex de ambitie heeft om binnen Drenthe gevestigd te blijven en de ambitie heeft om Drenthe een innovatieve impuls te geven op het gebied van ICT/techniek. Hiermee willen we Drenthe nationaal en internationaal op de kaart te zetten.

  • Wat is het verschil voor en na de subsidie in uw bedrijf in termen als internationale omzet, winst, inzichten, klanten, handel, leads, etc. en welke kennispartner heeft u ingeschakeld?

Na het onderzoeken van de internationale markt is duidelijk geworden dat er veel kansen liggen in de ontwikkeling van content voor Virtual reality en augmented reality in relatie tot industrie en educatie. Het verschil voor en na de subsidie is dat het onderzoek aangeeft dat er veel potentie is op de internationale markt. Als dit onderzoek niet was gedaan, waren deze inzichten niet verkregen.

De kennispartner die het onderzoek heeft uitgevoerd is Andalus BV uit Emmen. Andalus BV ondersteunt en coacht vanaf 2008 ondernemingen die internationaal willen ondernemen. Andalus BV is gespecialiseerd in acquisitie, matchmaking, haalbaarheids- en marktonderzoek. Andalus BV heeft Provrex voldoende vertrouwen gegeven om samen het traject in te gaan om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om als Provrex internationaal te gaan ondernemen.

  • Waar staat uw bedrijf over 5 jaar op het gebied van export en wat heeft u een hulpvraag in de zin van een contact met een andere ondernemer die al exporteert richting een bepaald land, een expert die u zoekt, enz.?

Over 5 jaar ziet de wereld er anders uit dankzij de ontwikkelingen van Provrex op het gebied van 3d/VR en AR industriële- en onderwijscontent. Er zal over 5 jaar contact zijn met buitenlandse bedrijven over content wat helpt bij sales, engineering en aftersales op het gebied van industrie, machinebouw en educatie. Om de ontwikkelde producten door te ontwikkelen en het doel te bereiken zou het goed zijn als we in aanraking komen met onderwijsinstellingen die bereid zijn om innovatief mee te denken in VR en AR. Wij vernemen dat er nu, anders dan de Business2Business, te veel terughoudendheid is binnen de publieke sectoren doordat onderwijsmanagers onvoldoende meerwaarde beleven en de ontwikkelingen als kostbaar zien.

  • Heeft u tips voor andere ondernemers die willen exporteren?

Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn binnen het platform ikbendrentsondernemer! Dit zorgt voor inzichten die anders niet waren verkregen.