Kansen voor ondernemers in Meppel

23/09/2019

Ondernemersfabriek Drenthe heeft zijn vleugels verder uitgeslagen. Inspireert de community al langer jonge bedrijven met groeiambitie vanuit de fabrieken in Assen, Emmen en Hoogeveen; sinds kort kunnen ondernemers ook gebruik maken van de dienstverlening van de Fabriek vanuit Meppel. En wel op een prachtige locatie: de historische Gasfabriek in het centrum van de Drentse stad. Er zal hier geen fysieke  ondernemersfabriek zoals in Assen, Emmen en Hoogeveen gerealiseerd worden. In samenwerking met NICE (Noordelijk innovatielab circulaire economie) zullen er een aantal flexplekken ontstaan en kunnen ondernemers en starters die zich aansluiten maandelijks bijeenkomsten verwachten.

In het gerestaureerde bedrijvencomplex hield Ondernemersfabriek Drenthe -samen met de partners Ik Ben Drents Ondernemer, gemeente Meppel, NICE en Kennispoort regio Zwolle- op donderdag 19 september 2019 een inspiratiemiddag voor ondernemers en andere belangstellenden. Het was tevens het startsein voor de start van de dienstverlening en activiteiten van Ondernemersfabriek Drenthe in Meppel. Standups, business development, coaching en sparren met inspirerende ondernemers is een greep uit wat belangstellende kunnen verwachten.

Inspirerend is de Gasfabriek zeker, mede dankzij de andere creatieve bedrijven die er gevestigd zijn, waaronder B+O architecten. Het bedrijf van Arnoud Olie en Pieter Brink heeft de allure van de oude gasfabriek teruggebracht en ondernemend Meppel een schitterend visitekaartje gegeven. Een prima locatie waarvanuit gedreven ondernemers geholpen kunnen worden door Ondernemersfabriek Drenthe dus. Hou de agenda’s van Ik Ben Drents Ondernemer en Noordbizz in de gaten voor de activiteiten die er voortaan worden georganiseerd