Krachtig vanuit je comfortzone

16/07/2019

Een reorganisatie gaf Vivian Oosterbaan twee jaar geleden de kans om voor zichzelf te beginnen als carrière en lifecoach. ‘Ik kon verschillende kanten op maar coaching is ontzettend veel waard en voelt als thuiskomen.”

“Coaching is jezelf ontwikkelen. ‘Ik doe het zelf wel’ is op zich een goede leervorm, maar je kunt je zoveel beter ontwikkelen als iemand jouw blinde vlekken ziet”, weet Oosterbaan. “Coaching is maatwerk. Je haalt je sterke punten naar boven en ontwikkelt die. Zo ontwikkel je een natuurlijke leidersstijl zonder trucjes.”

“Ik ben technisch geschoold (hts) en werkte jaren bij masculiene bedrijven als Shell en de NAM. Ik was de eerste dame in de buitenploeg op een booreiland, maar ik heb ook de kracht mogen zien van vrouwelijk leiderschap als aanvulling op de traditionele mannelijke leiderschapsstijl. Ondernemers hebben vaak de behoefte om beide stijlen te combineren. De combinatie van zakelijk en meer menselijk leiderschap is zo krachtig.”

“De kracht zit in het werken vanuit comfortzone. Misschien herken je het wel dat je ’s nachts wakker ligt omdat het op een of andere manier niet loopt, maar je hebt geen idee waarom. Het gaat moeizaam en zuigt je energie op voelt niet goed. Je resultaten blijven achter ondanks dat je hartstikke hard werkt. De kans is groot dat je dan te lang te ver buiten je comfortzone zit.”

“Ik coach en train mensen om te werken vanuit hun comfortzone. Als je je veilig en comfortabel voelt gebruik je het meeste van je talenten. Van daaruit kun je ook echt contact maken, durf je te staan voor wat jij belangrijk vindt en durf je je intuïtie zakelijk te gebruiken. Daarvan krijg je positieve energie en straal je die ook uit. Werken vanuit je comfortzone is de meest krachtige vorm van leiderschap!”

www.oosterbaancoaching.nl