KvK roept bedrijven op mee te doen aan de MKB Innovatie Top 100

15/02/2018

De Kamer van Koophandel roept ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op om zich aan te melden voor de 13e MKB Innovatie Top 100. Ondernemers die met succes een innovatief product op de markt hebben gebracht maken kans op de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het MKB

De kracht van de MKB Innovatie Top 100 is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Nominaties worden beoordeeld op omzet, groeipotentie, originaliteit en impact op branche en samenleving. De MKB Innovatie Top 100 is erop gericht ondernemers in de spotlight te zetten. Er is dan ook geen geldprijs aan de Top 100 verbonden, al profiteren genomineerden wel op andere wijze van hun deelname, in de vorm van nieuwe netwerken, zichtbaarheid en erkenning. De KvK werkt intensief samen met de Innovation Expo 2018, een aantal genomineerden zal dan ook zeker zijn opwachting maken in de RDM onderzeebootloods op 4 oktober.

Keurmerk van vertrouwen

Afgelopen jaar won het Maastrichtse Greentom de strijd om de eerste plaats met ’s werelds duurzaamste kinderwagen. Jan Minnee werd toen vijfde met het bedrijf Retourplaza, dat software ontwikkelt waarmee de waarde van geretourneerde producten kan worden vastgesteld. Hij noemt zijn plek in de MKB Innovatie Top 100 een geweldige, onafhankelijke bevestiging: “Het is een keurmerk van vertrouwen.”

Selectie nominaties

In mei beoordelen expertpanels de nominaties voor de verschillende sectoren, waaronder bouw, zorg, creatieve industrie en ICT. Op basis van deze voorselectie en verder onderzoek stelt de landelijke jury uiteindelijk de ranglijst vast. De 100 genomineerde bedrijven en hun innovaties worden op 25 juni tijdens een presentatie bij de KvK in Amsterdam bekendgemaakt. Op 20 september toont de KvK de ranking van de 100 bedrijven tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Inschrijven voor de MKB Innovatie Top 100 kan tot 27 april via www.mkbinnovatietop100.nl.