Loonservice Noord

08/11/2019

Loonservice Noord, een nieuw loonadministratiekantoor, maar met een bak aan ervaring. Wim Huizenga en Klaas Tielkenrunden jaren de salarisadministraties van Sabanoord Accountants tot zij begin dit jaar de afdeling verzelfstandigden.

“Vorig jaar werd ons de mogelijkheid geboden om de salarisafdelingvan Sabanoord over te nemen”, vertellen Wim Huizenga en Klaas Tielken, de kersverse eigenaren van het nieuwe loonadministratiekantoor. “Om de onafhankelijkheid en continuïteit van de salarisadministratie te waarborgen is ervoor gekozen om het te verzelfstandigen.”

Specialistisch Het past bij de ontwikkelingen in de markt. Waar voorheen vaak alle administraties bij één kantoor werden ondergebracht zie je dat tegenwoordig steeds meer bedrijven kiezen voor specialistische bedrijven. Loonservice Noord is zo’n specialistisch bedrijf. Huizenga en Tielken zijn beiden gecertificeerd salarisadministrateur, ingeschreven in het NIRPA-register, en hebben jarenlang ervaring. Huizenga zit al sinds zijn eenentwintigste ‘in de lonen’ bij verschillende accountantskantoren. Tielken kwam in 2002 in dienst bij Sabanoord.

Ontzorgen “Wij werken samen met andere kantoren en ontlasten de salarisadministraties”, vertelt Tielken. “Je ziet dat bij veel kantoren de salarisadministratie bij één persoon ligt. Dat maakt het kwetsbaar. Het verzorgen van salarisadministraties is de kerntaak van ons kantoor. Dat doen we voor accountantskantoren en administratiekantoren, maar ook rechtstreeks voor ondernemers in het MKB.” Huizenga vult aan: “Het voeren van een juiste salarisadministratie is flink wat werk. Je moet er niet alleen voor zorgen dat de salarisverwerking iedere maand goed verloopt, maar ook voortdurend de wet- en regelgeving bijhouden. Als accountantskantoor of ondernemer heb je daar vaak niet de expertise voor in huis en ontbreekt het vaak aan de benodigde tijd. Wij nemen dit graag uit handen.”

Low-profile Huizenga en Tielken zitten, samen met beginnend salarisadministrateur Nikki de Koning, in het pand van Sabanoord aan de A28 bij afslag Assen-Noord. “Wij zijn een low-profile salarisadministratiekantoor. We hebben bijvoorbeeld niet gekozen voor een 085-nummer maar gewoon een 0592-nummer. Wij richten ons ook vooral op de noordelijke drie provincies.” Na jaren in dienstverband te hebben gewerkt is het voor de kersverse ondernemers wel even wennen. “Ja, en best spannend, maar het is meer motiverend om voor jezelf te werken”, reageert Huizenga. “En er komt veel meer bij kijken”, vult Tielken aan, “maar het bevalt uitstekend!” Wil je weten wat Loonservice Noord voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust en vrijblijvend contact op met Wim Huizenga of Klaas Tielken. Telefoon 0592-201381 of email info@loonservicenoord.nl

www.loonservicenoord.nl