Lovaleng helpt bedrijven hun klanten te begrijpen

29/04/2020

Lovaleng uit Emmen helpt ondernemers inzicht te krijgen in hun klanten. Met een unieke mix van psychologische tools en methodes en de inzet van artificial intelligence (AI) levert onderzoek door Lovaleng data op die relevant is voor bedrijven om de juiste beslissingen te nemen. Lovaleng voert als motto: ‘U begrijpt uw klant pas als u weet waarop zij hun keuze en beslissing baseert.’ Initiatiefnemer en eigenaar Steve Zion is deze maand Ondernemer van de Maand.

Steve Zion komt uit Nigeria en is ondernemer in hart en nieren met passie voor duurzame oplossen van problemen. “Ik ben ondernemer sinds mijn elfde toen ik in Nigeria een limonadekraam begon.” Zion woont sinds negen maanden in Nederland. Het idee voor Lovaleng ontstond twee jaar geleden. “Ik wil bedrijven helpen om hun klanten beter te begrijpen. Daarvoor heb ik een unieke aanpak ontwikkeld die gebaseerd is op de ‘Waarom-factor’. Waarom ondernemen mensen actie? Waarom maken zij keuzes en waarom nemen zij beslissingen? We passen psychologie en artificial intelligence toe om een ​​duurzame oplossing te bouwen die diepgaande inzichten oplevert. Daarnaast maken wij de vertaling van behoefte naar beslissingen. Op deze manier helpen we bedrijven om de juiste keuzes te maken voor hun doelgroep op lange termijn.”


Wil jij ook aan de slag met de uitdagingen binnen jouw onderneming? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Contact opnemen


Drenthe

“Om mijn idee naar een hoger plan te brengen zocht ik voor de uitvoering een locatie die sterk is in het ondersteunen van startups. Ik heb mij in verschillende landen verdiept, zoals het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Canada. Via mijn mentor in Nigeria kwam ik in contact met Derren de Jong, startup accelerator bij Zero tot One Emmen en adviseur van Ik Ben Drents Ondernemer. Na een aantal goede gesprekken met Derren raakte ik ervan overtuigd om mij in Nederland, en specifiek in Drenthe, te vestigen. Het ondernemersklimaat en de ondersteuning die ik hier krijg is ideaal voor een startup als Lovaleng. Ik ben inmiddels gestart met Nederlandse les. Wij zijn een Nederlands bedrijf en ik vind het belangrijk om onderdeel van de Nederlandse samenleving te zijn. Daarom leer ik de Nederlandse taal ook al weet ik dat veel klanten de Engels taal goed beheersen.”

Coronacrisis

Ik zit met Lovaleng nog in de opbouwfase. De coronacrisis zorgt voor een stuk vertraging. Voor de pandemie was ik vooral bezig met het opbouwen van een klantenbestand van bedrijven die passen bij wat Lovaleng te bieden heeft. Bedrijven in het mkb voor wie het van belang is om de keuzes van hun klanten te leren kennen en beter te begrijpen.

In deze periode richt ik mij vooral op het helpen van bedrijven tijdens de huidige coronacrisis. Als een soort extra service heb ik contact gezocht met bedrijven uit mijn netwerk en de vraag voorgelegd hoe we hen nu kunnen helpen met oplossingen om in contact te blijven met hun klanten.”


Toekomst

“Mijn plan is om in januari 2021 volledig los te gaan, maar ik ben natuurlijk wel afhankelijk van de ontwikkelingen van de coronacrisis. Het volgende doel is om met Lovaleng in de top 5 van de Europese markten te opereren. Tegelijkertijd werken we eraan om het product wereldwijd in te kunnen zetten. Lovaleng: ‘from Nigeria with love’, via Drenthe!

Wil jij ook aan de slag met de uitdagingen binnen jouw onderneming? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Contact opnemen